Salut

Una donació de l'Oncolliga permet comprar 8 llits de llarga estada a l'ICO de Girona

La Fundació Oncolliga Girona ha fet una donació de 36.440 euros a l’Institut Català d’Oncologia de Girona amb els diners recollits a la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada l’octubre de l’any passat. El donatiu s’ha destinat a la compra de vuit llits d’hospitalització i vuit matalassos antinafres per a pacients de llarga estada, així com a integrar l’ús d’ulleres de realitat virtual durant el període d’hospitalització dels pacients.

Tant els llits com els matalassos formen part de l’equipament de l’àrea d’aïllament de la vuitena planta de l’Hospital Dr. Josep Trueta, on es troben ingressats pacients que requereixen tractaments específics de llarga estada dins del Servei d’Hematologia Clínica de l’ICO. L’objectiu és contribuir a millorar el seu benestar durant el període d’hospitalització, que acostuma a ser força llarg.

Realitat virtual a l’ICO

Amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida durant el procés d’hospitalització dels pacients de l’ICO Girona, el Servei de Psicooncologia, amb la col·laboració del Servei de Rehabilitació, han integrat l’ús d’ulleres de realitat virtual durant l’estada hospitalària.

Les ulleres de realitat virtual estan destinades a pacients oncohematològics que romanen ingressats més de set dies en aquest servei. Aquestes ulleres ofereixen una experiència immersiva que ajuda a reduir l’ansietat i el dolor, i això permet moments de desconnexió i relaxació durant l’hospitalització, i fomentant així emocions positives. Amb la realitat virtual, els pacients poden ser transportats a paisatges serens, llocs històrics fascinants, o fins i tot al fons del mar.

El director de l’Oncontrail, Lluis Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, han visitat les habitacions on s’han instal·lat els nous llits acompanyats per la directora de Gestió, Vicky Rovira, i el director Clínic de la Xarxa ICO Girona, Jordi Rubió.

“Ens sentim profundament orgullosos i satisfets de poder veure com el fruit de l’esforç col·lectiu de l’Oncotrail 2023 es materialitza en una millora tangible per als pacients de l’ICO”, ha manifestat Badosa. No és la primera vegada que l’Oncolliga realitza donatius d’aquest tipus a l’Institut Català d’Oncologia gràcies als diners recollits a l’Oncotrail. Així doncs, i des de l’any 2015, han fet donació de diferent mobiliari com: butaques reclinables per l’Hospital de Dia i per hospitalització, tauletes, llits per renovar els d’hospitalització o, l’any 2020, les televisions instal·lades a les sales d’espera, l’Hospital de Dia i Consultes Externes per tal de poder fer arribar la informació a pacients i familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia