Salut

sociETAT

El govern garanteix que no hi ha risc de transmissió de la pòlio en l’aigua potable

El secretari de Salut Pública, Esteve Fernández, recorda que gairebé el 100% dels catalans estan vacunats i immunitzats

Crida a la calma del govern català. El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Esteve Fernández, ha volgut tranquil·litzar la població sobre l’aparició del virus de la pòlio a les aigües residuals del Besòs. En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per l’ACN ha assegurat que no hi ha cap risc en beure aigua potable i que prop del 100% de la població està vacunada i immunitzada.

En cap cas hi ha epidèmia, ha remarcat, i ha dit que la malaltia està pràcticament eradicada a tot el món, excepte en països amb problemes de vacunació per conflictes interns o desastres naturals. El poliovirus és un virus que afecta el sistema nerviós i pot causar poliomielitis. La infecció per poliovirus es transmet a través del contacte amb aigua o aliments contaminats per femtes.

Fernández ha explicat que les aigües residuals s’analitzen cada dues setmanes per trobar-hi virus i patògens, i dissabte passat es va detectar el virus a la depuradora del Besòs, que recull les aigües residuals de la meitat nord de la ciutat de Barcelona i bona part de la regió metropolitana nord. Ara els controls s’han intensificat per descobrir si va ser una aparició puntual d’una persona o família infectada o si és més freqüent del que es pensava. El secretari ha explicat que el 90% dels infectats no tenen cap símptoma i per tant no s’adonen que poden tenir el virus.

D’altra banda, Salut ha alertat tots els CAP i hospitals perquè estiguin pendents de possibles símptomes de la malaltia, ja que és tant poc habitual que molts sanitaris mai n’han vist els efectes en persona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia