Salut

La contra

El primer dia ja en neixen dos

L'hospital universitari Sant Joan de Reus practica els dos primers parts a les noves instal·lacions i decideix apadrinar els dos infants, la Juliana i el Max

La Juliana Méndez i el Max Bagés són els primers nadons nascuts al nou hospital universitari Sant Joan de Reus, després que diumenge es completés el procés de trasllat de l'antic al nou centre. Els dos parts van ser ràpids i sense complicacions; així ho va explicar la coordinadora de l'àrea d'obstetrícia del centre hospitalari, Carme Grifoll. Les dues embarassades van ingressar-hi de matinada amb contraccions, però també les dues van ser enviades a casa perquè encara no tocava. Hores més tard, van haver-hi de tornar perquè allò ja no era falsa alarma, sinó que les criatures tenien pressa per néixer. La Juliana és la primera filla del Pedro i la Cecília, que són de la Selva del Camp. La mare reconeixia estar cansada després del part, però ahir tenia un motiu més encara per estar contenta. Va rebre la visita de l'alcalde, Lluís Miquel Pérez, de la regidora de Cultura, Empar Pont, i d'una part de l'equip mèdic de l'hospital, que li van comunicar que el centre hospitalari volia apadrinar la criatura. Se la va obsequiar amb un lot de productes de la cultura popular reusenca especial per a bebès i un ram de roses; i el mateix es va fer amb la família del Max. L'Abraham i la Mar són de Flix, però viuen a Reus i ja tenen un altre fill, el Roc, de tres anys. El pare va explicar, feliç, que els dos nens s'assemblen a la mare i que el germà gran estaria molt content amb els regals que els van oferir. L'alcalde va reconèixer que això d'apadrinar els dos infants encara no sabia ben bé què volia dir, però va assegurar, fent broma, que no els faltaria la tradicional mona de Setmana Santa. L'equip d'obstetrícia que va atendre les dues parteres va estrenar també maquinària, i estan contents amb els resultats, almenys així ho va expressar Grifoll, que confia, també, en augmentar el nombre de parts al centre hospitalari gràcies a la nova tecnologia. De fet, cada any s'atenen entre 1.600 i 1.700 parteres, i en les noves instal·lacions se'n poden atendre set de manera simultània. La novetat de l'àrea, a més, és que ara ja es poden fer parts naturals gràcies a l'augment de la demanda que hi ha hagut.

D'altra banda, ahir es va finalitzar el trasllat amb l'arribada dels 26 pacients de la unitat sociosanitària: van fer falta dues ambulàncies, però cap dispositiu especial, a diferència del que es va necessitar el diumenge. El director del centre, José Augusto García, va assenyalar que es van atendre poc més de 200 urgències, però sí que es va duplicar el nombre d'urgències pediàtriques. També es va practicar la primera operació: va ser el cas d'un pacient que va ingressar amb un fort dolor a l'abdomen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.