Salut

El comitè del Parc Taulí negocia el pla de retallada sense acomiadar

Els sindicats accepten la proposta de la direcció, de renunciar a la paga d'objectius aquest any i el vinent, perquè és la “menys lesiva”

Un miler de persones recorren la ciutat per reclamar una sanitat pública i gratuïta per a tothom

Un grup d'“indignats” acampen al costat de l'hospital

El comitè d'empresa de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) de Sabadell va decidir ahir començar a negociar amb la direcció la proposta d'ajust pressupostari que preveu que la totalitat de la plantilla deixi de percebre la paga anual d'objectius aquest exercici i el vinent. L'alternativa de mantenir el poder adquisitiu a canvi de suprimir 120 llocs de treball a partir del 31 d'agost ha estat desestimada “majoritàriament” per la plantilla, que si bé considera que les dues propostes els són adverses, coincideix amb la direcció que és “la menys lesiva” perquè no preveu cap acomiadament i, a més, els eximeix de reduir en un 15% la jornada –i, evidentment, el salari– dels treballadors que conservessin el lloc de treball.

A partir d'ara, empresa i comitè hauran d'acabar de concretar la mesura derivada del pla de “distribució de la jornada anual entre els dies laborables i adequació dels horaris a les activitats”. A la pràctica, suposarà que tinguin menys dies de festa, ja que, en comptes de concentrar un major nombre d'hores de jornada en menys dies, els tocarà repartir-se els horaris per mantenir el màxim de serveis en funcionament durant el major nombre possible de jornades.

A través d'un comunicat, la direcció de l'ens sanitari va “reconèixer i agrair el compromís i responsabilitat de tots els treballadors del Parc Taulí, alhora que es felicita per l'inici de les converses per formalitzar l'esmentat acord al llarg dels propers dies”. Malgrat això, una part de la plantilla es va manifestar ahir a la tarda perquè, alhora que els retallen el sou, els ajustos pressupostaris fan que hi hagi plantes i quiròfans tancats.

Sanitat, ferida de mort

Un miler de persones es van manifestar ahir a la tarda a Sabadell contra les retallades sanitàries. Amb una pancarta amb el lema “Sanitat pública, ferida de mort” tornava a encapçalar la protesta que va començar des de l'Ajuntament fins a l'hospital Parc Taulí, tallant la Gran Via. Els manifestants eren treballadors, usuaris i “indignats” que reivindicaven que “la sanitat és de tots”. La presidenta del comitè d'empresa de l'hospital, Montse González, va justificar l'acceptació del pla de retallada amb “la condició que no vagi ningú al carrer i no afecti els serveis” i va afegir que el comitè “creu en la paraula de l'empresa”.

En canvi, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Alejandro Oruña, va deixar clar: “Els usuaris no acceptem les retallades”. Un grup d'“indignats” van acampar al costat de l'hospital.

L'expedient de Mútua també té veu a la xarxa

L'anunci de la suspensió de contractes del 97,3% del personal dels serveis de rehabilitació de Mútua de Terrassa durant un any amb un expedient de regulació (ERO), que també afectarà a Sant Quirze, Sant Cugat, Viladecavalls i Rubí, ha provocat la mobilització a través de les xarxes socials amb la creació de diversos grups al Facebook que demanen suport perquè se signi un manifest contrari que es pot trobar als serveis Vallparadís, del CAP Rambla, a Valldoreix i a Rubí, i que en tres dies té més de 1.000 adhesions. També s'ha obert a la xarxa el grup Salvem Rehabilitació de Mútua Terrassa, que ahir tenia 531 adherits. Unes firmes que se sumen a les 11.000 que membres de Mútua i el Consorci Sanitari van lliurar a l'alcalde, Pere Navarro, contra les retallades.

J.A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.