Salut

TERRES DE L'EBRE

El govern actuarà tot l'any contra la mosca negra

Se signarà un conveni plurianual (2012-2014) amb el Code que tindrà una dotació d'1,1 milions d'euros

Baixa el nombre d'assistències mèdiques per picada però s'estén l'àrea d'afectació

La lluita contra la plaga de la mosca negra a les Terres de l'Ebre s'intensificarà a partir del gener del 2012. El govern ha decidit signar un conveni plurianual amb el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix Ebre i Montsià (Code) perquè es faci càrrec dels tractaments entre el 2012 i el 2014 amb un pressupost d'1,1 milions d'euros. És un pressupost similar al que s'hi ha destinat els darrers tres anys, però ara s'ha negociat un conveni amb una previsió de tres anys que permetrà fer prospeccions al riu i tractaments des de l'1 de gener, mentre que fins ara es negociava cada any el conveni amb el Code. I alguns anys el primer tractament amb el producte biològic BTI s'ha retardat fins al mes de juny, quan segons els tècnics la plaga de la mosca negra ja ha fet eclosió. “Un dels problemes era que no es feia una lluita continuada, i amb el conveni que signarem amb el Code això serà possible, la qual cosa permetrà que l'eficàcia del tractament sigui un 50% més elevada”, va manifestar el secretari del govern, Germà Gordó.

El govern admet que la plaga de la mosca negra té conseqüències negatives per al turisme rural, l'agricultura i, evidentment, per a la salut. Fins al 15 de setembre, els centres d'assistència primària de les Terres de l'Ebre van atendre 2.988 persones per mossegada de mosca negra, 900 persones menys que en el mateix període del 2010. “Hi ha menys població atesa per picada de mosca negra, però ha crescut l'extensió territorial d'afectació”, va dir Gordó. En aquest sentit, la plaga ha tingut més incidència al Baix Ebre i la Terra Alta, on es va fer una intervenció al balneari de la Fontcada a petició de l'Ajuntament de Gandesa.

LA XIFRA

2.988
persones
han estat ateses per picada de mosca negra a les Terres de l'Ebre (de l'1 de gener al 15 de setembre).

“S'ha d'actuar per evitar les picades”

El secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho, va manifestar que la mosca negra és un problema important, però va deixar clar que la mossegada d'aquest insecte no és de gravetat. “No transmet malalties”, va dir Sancho, que també va insistir en la importància que la població adopte mesures de prevenció, amb repel·lents, per evitar les picades. Enguany s'han fet set tractaments al riu contra la plaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.