Salut

Condemnen Sanitat a pagar 30.000 € per una intervenció equivocada

La dona implicada va patir una operació que era per ala seua companya d'habitació

La secció segona de la Sala de Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia ha condemnat la conselleria de Sanitat a indemnitzar amb 30.000 euros, una dona hospitalitzada al centre Verge dels Lliris d'Alcoi a la qual se li va practicar per errada, una intervenció quirúrgica programada per ala seua companya d'habitació que li va provocar seqüeles en u muscle.

Segons la sentència, els fets van ocórrer l'any 2004 quan la denunciant ingressà en aquest centre hospitalari per tal de ser intervinguda de tumoracions intestinals. Dies després de ser operada i transcorregut un postoperatori sense complicacions, fou traslladada per errada a un quiròfan, per tal de replegar-li una via central que havia de practicar-se-li a la seua companya d'habitació. Els facultatius la van punxar al muscle esquerre i en no trobar-li cap lesió, la van tornar a l'habitació, però aquesta intervenció li va causar importants lesions en aquesta extremitat que afecten la mobilitat del braç esquerre.

A més d'aquesta errada, un dia més tard va patir la denunciant una nova actuació equivocada per la qual cosa, interposà una denúncia per la via penal en març de 2005.

Ara que s'ha vist el recurs presentat per la denunciant davant el sobreseïment de la primera, el tribunal considera mala pràxis mèdica i és per això que estima el recurs i fixa una indemnització de 30.000 euros, quantitat que resulta bastant inferior a la sol·licitada per la pacient en qualitat de danys i prejudicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.