Salut

Picassent aprova la derogació del copagament farmacèutic als discapacitats

La moció fou aprovada per majoria amb els vots a favor del PSOE i Compromís i l'abstenció del PP

Instar a la Generalitat Valenciana que derogue l'article 160 de la llei 10/2012 que elimina la gratuïtat de la prestació farmacèutica i ortoprotèsica a les persones amb discapacitat, així com demanar a la conselleria de Benestar Social que agilitze la valoració dels 11.000 expedients de dependència, que encara estan per tramitar, són les dos propostes d'acord que recull la moció presentada pel grup municipal socialista a l'últim Ple de l'Ajuntament de PIcassent.

Una reivindicació que ve a unir-se a les constants actuacions que s'estan fent des de la Plataforma en defensa de la llei de dependència amb l'objectiu de defensar els drets i benestar de les persones dependents.

L'escenari actual de la crisi es fa, si cap encara, més dramàtic quan s'acostem a la situació que estan vivint les persones amb discapacitat, i sobretot les famílies amb menors que pateixen algun tipus de minusvalía, perquè degut a l'aprovació de la Llei 10/2012 del 21 de desembre, estan obligats a abonar el 40 % o el 50 % del valor dels medicaments. Una imposició que, segons informa el Col·legi de farmacèutics, està fent que aproximadament un 20 % de les receptes no s'estiguen retirant, així com cada vegada siga més freqüent la pregunta de “Quant val?” abans de comprar la medicació , per vore si es poden emportar o no els medicaments.

Per altra banda, segons s'argumenta en la mateixa mociópresentada, esta llei entra en contradicció amb una altra de l'any 2008 on “es reconeix la gratuïtat de la prestació farmacèutica a menors en grau de minusvalidesa igual o superior del 33 %”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga