Salut

Rosselló i Torrefarrera reclamen ambulàncies

Aproven mocions municipals per recuperar els vehicles UCI al Segrià i en favor d'un SEM digne, les quals s'afegeixen a les de l'Ajuntament de Lleida i la Diputació

L'Ajuntament de Rosselló, el 18 de desembre, i el de Torrefarrera, el dia 28, van aprovar mocions en els seus respectius plens municipals en què demanen recuperar el servei d'ambulàncies mèdiques per així tornar a disposar de les dues ambulàncies UCI del Segrià (on fins ara anaven junts un metge, un infermer i un tècnic). En les mocions, a més de reclamar-se la recuperació de l'estructura i el funcionament del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), s'hi mostra la demanda a favor d'una sanitat pública i de qualitat. Aquestes mocions s'afegeixen a l'aprovada per l'Ajuntament de Lleida el 30 d'octubre i a la de la Diputació, aprovada per unanimitat el 26 de novembre, la qual defensa una sanitat pública de qualitat i un SEM “digne”.

Marea Blanca de Ponent i Pirineus considera que el govern en funcions “ha de recuperar immediatament l'estructura de l'UCI mòbil del Segrià”, i també “revertir les retallades que s'imposen des del 2011 a la resta del SEM i que afecten les comarques de Ponent”.

Marea Blanca considera també que “és inqüestionable la pèrdua de qualitat que provoquen aquestes retallades” en el SEM i denuncia que això “provoca una reducció de la qualitat de l'atenció
mèdica que poden rebre els veïns del territori”. Aquests pronunciaments institucionals s'afegeixen a les més de 5.000 signatures recollides per Marea Blanca, que mostren “clarament” un rebuig ciutadà a aquest nou model i “la necessitat immediata de revertir la situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia