Salut estudia l'efecte de les aigües termals en les malalties respiratòries

Un cop aquest any s'hagi acabat de dissenyar l'estudi, a principi del 2010 començarà el treball de camp per valorar quins són els beneficis que els tractaments termals poden aportar als pacients amb malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC). Aquest és un estudi pilot que engega el Servei Català de la Salut amb l'Associació Balneària i la Societat Catalana de l'Aparell Respiratori. Hi participaran pacients de centres hospitalaris i ambulatoris de tot Catalunya, però encara no estan del tot concretats, segons Josep Maria Argimon, director dels serveis assistencials del Departament de Salut. El pneumòleg o el metge de família prescriuran al pacient que acudeixi a un balneari amb «l'objectiu –detalla Argimon– de millorar l'actitud dels pacients pel que fa als estils de vida». El pla és semblant al de la prescripció de la pràctica d'esport, i Argimon va deixar clar que no es tracta «d'una prestació de la cartera de serveis» públics, de manera que quan acabi l'estudi i s'estengui a la població general el cost l'assumirà el pacient.

El reclutament de malalts, segons Argimon, començarà d'aquí a poques setmanes. Aquesta prova pilot, si es determina positiva, s'estendrà.La consellera de Salut, Marina Geli, ja havia anunciat la posada en funcionament de la prova pilot en unes jornades a les termes de Montbrió l'any 2006, però fins a la tardor del 2008 no es va començar a dissenyar la prova. Precisament ahir es va celebrar la cinquena edició d'aquestes jornades sobre turisme i salut a l'hotel Termes Montbrió, on el departament i l'associació de balnearis van signar un conveni pel qual els professionals del sistema sanitari públic tindran avantatges en quinze balnearis catalans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.