Societat

Prova pilot amb un bus autònom a vuit municipis

Se celebrarà entre setembre i octubre i servirà per saber com adaptar les ciutats

Vuit municipis de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà acolliran una prova pilot d’un autobús autònom entre el 3 de setembre i 28 d’octubre. El president de l’entitat, Jordi Xena, va explicar ahir en les jornades de l’entitat que es fan a Castellolí (Anoia) que aquesta prova pilot serà una espècie de roadshow en què el vehicle circularà “de forma experimental” durant vuit setmanes. Xena va afegir que aquesta iniciativa té com a objectius que la ciutadania “pugui veure com funciona” i que els ajuntaments “puguin veure quins canvis hauran d’adoptar les ciutats”.

De fet, Xena va preveure que la introducció del vehicle autònom haurà d’anar acompanyada de canvis com “adaptacions a les carreteres, de la legislació i del codi de circulació”. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va explicar que el vehicle autònom “sintetitza molt bé” cap a on va la mobilitat del futur: “Elèctrica i que no contamini, compartida i digital.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia