Tortosa promou la cuina de l'abadejo amb demostracions al mercat municipal

El mer­cat muni­ci­pal de Tor­tosa serà aquest matí l'esce­nari de la pri­mera de les demos­tra­ci­ons gas­tronòmiques de les II Jor­na­des de l'Aba­dejo, que l'asso­ci­ació de res­tau­ra­dors Pla­ti­got orga­nitza del 12 al 29 de març. Un cui­ner del res­tau­rant El Riu mos­trarà als cli­ents del mer­cat com es pre­para un aba­dejo amb salsa biscaïna i alli­oli gra­ti­nat. Les demos­tra­ci­ons culinàries es faran cada dis­sabte de març al matí, i els encar­re­gats de pre­pa­rar els plats amb bacallà els pro­pers dis­sab­tes seran els cui­ners dels res­tau­rants La Cal­de­reta, Paio­let i Hotel Corona. L'objec­tiu de les Jor­na­des de l'Aba­dejo, que Pla­ti­got ha tor­nat a orga­nit­zar enguany després del parèntesi de l'any pas­sat i amb la par­ti­ci­pació de 15 res­tau­rants, és difon­dre la gas­tro­no­mia del bacallà, un dels pro­duc­tes més tra­di­ci­o­nals del mer­cat de Tor­tosa i de la cuina local. Durant la pre­sen­tació de les jor­na­des, el regi­dor de Turisme, Ricard Forés, va des­ta­car la importància de les acti­vi­tats de Pla­ti­got per acon­se­guir que Tor­tosa siga un refe­rent gas­tronòmic i un atrac­tiu turístic de pri­mer ordre. Forés també va recor­dar que dues de les visi­tes obli­ga­des que fan molts turis­tes quan arri­ben a la ciu­tat són la cate­dral i el mer­cat, ja que l'aba­dejo de Tor­tosa és reco­ne­gut arreu del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.