Els veïns de Vilafant han comunicat 687 incidències per mòbil en un any i mig
L’ús de l’aplicació Línia Verda Vilafant ha afavorit la participació ciutadana
Segons l’Ajuntament, s’han resolt el 90% de les que els veïns han notificat
Des de la posada en marxa –el febrer del 2017– de l’aplicació per als telèfons mòbils Línia Verda Vilafant, els veïns d’aquest municipi han comunicat un total de 682 incidències a l’Ajuntament a través d’aquesta plataforma. D’altra banda, l’Ajuntament considera que s’han resolt prop del 90% de les 682 incidències comunicades fins a finals de juliol, i fa un balanç positiu del procés, interpretant que, a excepció d’incidències de llarga duració, es resol la totalitat de les comunicacions.
Amb aquest primer balanç, l’Ajuntament de Vilafant recalca que, a través de l’ús d’aquesta aplicació, la participació ciutadana ha crescut exponencialment, i demostra així que les actuacions del consistori han pogut solucionar els problemes comunicats pels vilafantencs.
En temps real
A través de l’aplicació, els veïns comuniquen incidències geolocalitzades, a temps real i amb suport gràfic. És a dir, quan algun veí detecta alguna incidència, amb el simple gest de fer una fotografia amb el seu telèfon, la imatge s’envia juntament amb la localització exacta, mitjançant el GPS, i s’inicia el procés per a la resolució. L’usuari, a més, sap que s’ha resolt i per tant que la seva comunicació ha estat útil, ja que durant tot el procés de resolució se l’informa fins a la finalització de l’incident. Per utilitzar aquest nou servei, és necessari procedir a la descàrrega gratuïta de l’aplicació Línia Verda, disponible per als principals sistemes operatius de telefonia mòbil. També es pot accedir al mateix servei a través del portal web www.liniaverdavilafant.cat . En aquest portal, a més de comunicar una incidència o plantejar una consulta de la mateixa manera que ho faria amb el mòbil, l’usuari disposa d’un ampli contingut de consulta mediambiental (guia de bones pràctiques i informació del municipi).
Voreres, enllumenat i parcs
La participació de la ciutadania a través de Línia Verda ha permès recollir dades sobre les necessitats reals del municipi i contrastar que les incidències més freqüents estan relacionades amb voreres i calçades, enllumenat, parcs i jardins, mobiliari urbà, senyals i semàfors i neteja. La resposta i la resolució d’aquestes incidències fa visible, segons l’Ajuntament, una important millora al municipi. En concret, el tipus d’incidències més freqüents són aquelles que fan referència a “voreres i calçades” (27%), seguides d’“enllumenat” (15%), “parcs i jardins” (14%), “mobiliari urbà” (10%) , “neteja” (7%), “senyals i semàfors” (7%) i “escombraries” (6%).