Educació

Una foto dels treballs d’ahir

a l’escola Castell de Farners a Santa Coloma
Selva

Reparen la coberta de l’institut de Tossa

J. FERRER

A la comarca de la Selva, una de les principals inversions anunciades per la Generalitat és la substitució de la coberta de l’edifici principal de l’institut de Tossa de Mar. L’edifici, construït fa més de dues dècades a l’avinguda de Catalunya, tenia filtracions d’aigua, i la direcció havia reclamat més d’un cop que el govern hi posés remei. Aquesta setmana han començat finalment els treballs, que haurien d’acabar abans del 12 de setembre. La inversió anunciada és de 155.827,34 euros.

En el mateix municipi de Tossa de Mar, l’Ajuntament ha fet millores a l’escola de primària Ignasi Melé i Farré. Segons informa l’equip de govern, de Tossa Unida-Independents de la Selva, el consistori ha arranjat les escales que condueixen al pati (6.500 euros).

El departament també ha hagut d’assumir les obres de descontaminació del subsòl del pati del col·legi públic Castell de Farners, on hi va haver una fuita de gasoil –el cost podria acostar-se als 200.000 euros–. Els treballs segueixen el calendari previst. Dilluns els docents hi començaran a treballar i, en principi, la setmana que ve haurien de poder disposar del pati i de la pista esportiva, que s’han hagut de refer. Abans de l’inici dels treballs, responsables del govern van ser a l’escola de Santa Coloma de Farners per informar els docents i les famílies dels treballs. La sorra contaminada serà analitzada en un laboratori especialitzat, segons fonts de l’equip de govern (ERC i MES).

També a Santa Coloma, l’Ajuntament ha continuat el procés per substituir algunes de les velles finestres de l’escola Sant Salvador d’Horta –s’han canviat les de l’aula d’informàtica i les d’una altra aula– i millorar en eficiència energètica. El consistori hi ha invertit vora 30.000 euros, la mateixa quantitat que ha costat la millora a les llars d’infants municipals El Tabalet i Mainada, segons informen fonts del consistori. Hi ha hagut, per exemple, instal·lació de parquet.

A Lloret de Mar la principal inversió del consistori és a la llar d’infants municipal Lola Anglada (més de 76.000 euros, incloent-hi material didàctic i el material fungible). Segons informa l’Ajuntament, el terra del porxo ha de ser substituït perquè està malmès i hi ha formigues, entre altres millores. Dels centres de primària del municipi, durant l’estiu l’Ajuntament lloretenc fa millores als col·legis Pompeu Fabra (27.594 euros), Pere Torrent (25.247), Esteve Carles (15.260) i Àngels Alemany (9.534 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia