Societat

Continua activat el pla Inuncat per la intensitat de pluges

El cabal dels rius de les conques internes continuen baixant molt crescudes

A primera hora d’aquesta tarda hi havia fins a quatre carreteres tancades al trànsit per l’efecte de l’aigua o de diferents objectes caiguts

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) manté activat el pla Inuncat tot i que ja ha donat per finalitzat aquest dilluns a la tarda l’episodi de fort onatge. Malgrat tot, continua plovent intensament en algunes zones al quadrant nord-est del país i els cabals dels rius continuen baixant força crescuts. Alguns ruixats ho fan amb forta intensitat com és el cas d’Anglès (la Selva) on s’han arribat a acumular 22,2 mm en només 30 minuts.

Per la seva banda, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat que el cabal de les conques internes continua sent elevat. L’Alt Cardener, Alt Ter i Baix Ter, baixen amb cabals importants i el riu s’ha desbordat a diversos llocs de les comarques d’Osona i el Ripollès. A la Garriga, el riu Congost ha arribat a baixar amb un cabal equivalent al 200 per cent de l’habitual en un dia normal.

Els cabals del Mig i Baix Llobregat encara es mantenen alts, i s’estan fent maniobres extraordinàries en els embassaments del Ter per regular el cabal. Al pantà de Sant Ponç, també s’han adoptat mesures de control i s’ha arribat a desembassar a 58 m3/s. Per aquest motiu s’ha fet un avís des de Protecció Civil per un possible increment sobtat del cabal del riu Cardener i es reclamava precaució a la llera del riu.

Cap a les 21 hores, Protecció Civil avisava que les complicacions per les crescudes als rius Ter i Llobregat es trobaven a les zones més pròximes a la desembocadura dels dos rius.

Al llarg del matí s’han desbordat diversos rius i rieres. Així, el riu Sió, a les Oluges (Segarra), s’ha desbordat i s’ha tallat el trànsit a la carretera d’entrada al municipi, l’N-141F. La línia de transport escolar que trasllada els infants de les Oluges fins a Sant Guim de Freixenet (Segarra) s’ha hagut de suspendre. A més, els camps del costat del riu han quedat anegats i els carrers d’entrada a les Oluges s’han omplert de fang. Una excavadora ha estat netejant per retirar el fang a mig matí. Des de l’ajuntament insisteixen a l’ACA i la CHE que es netegi el riu per evitar un nou desbordament.

A Tàrrega hi ha hagut rubinada i el riu Ondara ha baixat a l’ample aquesta matinada. A primera hora del matí encara es podia apreciar com l’aigua havia inundat part de la llera i des de l’Ajuntament s’ha recomanat molta precaució en cas de circular per la vora.

Des del Meteocat es reclama prudència al voltant de rius i rieres, punts baixos i no creuar zones inundables.

Pel que fa al trànsit, quatre carreteres continuaven tallades a dos quarts de sis de la tarda d’aquest dilluns a causa de les pluges que han caigut arreu de Catalunya en les darreres hores. Les vies tallades són l’N-141F al seu pas per les Oluges (Segarra) per inundació, com la LV-3341 a Barbens (Pla d’Urgell) i la GIV-5264 a Vilallonga de Ter (Ripollès). També està tallada, però per obstacles a la via, la TV-2005 a Aiguamúrcia (Alt Camp). A banda, es fa pas alternatiu per inundació a l’N-240, a Lleida, i per obstacles a la via a la GI-541 a Sant Hilari Sacalm (Selva). Finalment cal destacar que hi ha un carril tallat, també per obstacles a la via, a la BV-5122 a Fogars de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia