Degustar llagostins a Sant Carles de la Ràpita
Per fi demà arriba un dia molt esperat pels rapitencs: la Diada del Llagostí, durant la qual tretze restaurants i establiments de la zona ofereixen al pavelló firal la tradicional degustació de tapa de llagostí, el producte estel·lar de la gastronomia local, més beguda a un preu de 5 euros–se solen repartir vora 400 quilos del preuat crustaci–. A més, segons Joan Balagué, secretari de la confraria de pescadors Verge del Carme, es tracta d’una bona temporada, perquè quan faltaven quinze dies per a la diada i amb els mesos bons de captura encara per arribar, “ja s’havien capturat 37 tones de llagostins, i durant tot l’any passat se’n van agafar 35”. A més, el 10 de novembre també s’enceten les 16es Jornades Gastronòmiques del Llagostí, en les quals, fins al 9 de desembre, diferents restaurants ofereixen menús especials en què es poden degustar diferents textures i maneres de cuinar el llagostí.