Ciència

sant Sadurní d'Anoia

Can Guineu es convertirà en el parc tecnològic del cava

L'Ajuntament, el Consell Regulador del Cava i la Universitat Rovira i Virgili dissenyen l'equipament, que es dedicarà a impulsar projectes de R+D relacionats amb el vi escumós

La casa pairal d'estil eclèctic que hi ha just davant de la fassina de Sant Sadurní d'Anoia, que es va fer el 1851 i que va ser casa pairal i lloc on va néixer Marc Mir, un dels pioners en la lluita contra la fil·loxera, no només es convertirà en la futura seu del Consell Regulador del Cava tal com pregona el sector des de fa anys, sinó també en la seu del futur parc tecnològic del cava. Així ho preveu la Universitat Rovira i Virgili (URV), en el pla estratègic que ara negocia amb l'Ajuntament de la capital del cava i el Consell Regulador del Cava. La universitat tarragonina vol impulsar a l'edifici, ara propietat de Codorniu, Freixenet i Juvé i Camps, i des de fa anys amb un notable estat de degradació, un projecte semblant al que ja es va fer l'any passat a Falset, on s'ha situat el Parc Tecnològic del Vi. La notícia s'ha donat a conèixer aquesta setmana des de l'Ajuntament, després que hagi fet una nota per explicar que fa dies es va desplaçar fins al municipi el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, per veure l'entorn on es preveu el projecte. L'alcalde, Joan Amat (CiU), ha explicat que l'Ajuntament, d'acord amb el sector, convocarà pròximament un concurs d'idees per rehabilitar la casa pairal de Can Guineu i transformar-la en la seu del Consell Regulador del Cava i del Parc Tecnològic del Cava. S'hi podran presentar fins a tres equips d'arquitectes de Sant Sadurní i tres equips escollits pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

L'alcalde va explicar ahir que es preveu que aquest concurs d'idees es pugui convocar al setembre.

LA XIFRA

1851
és l'any
de construcció de l'edifici que des de fa anys està molt degradat.

LA DATA

setembre
és el mes
en què el govern preveu convocar el concurs d'idees per projectar els dos equipaments.

Nova escultura pel cava

L'ampolla de cava que decora la rotonda d'entrada des de l'accés de l'autopista AP-7 venint des de Vilafranca no serà l'única que tindrà l'accés dedicat al cava. La rotonda que hi ha a l'accés sud, a pocs metres, tindrà també referències al món del cava. L'Ajuntament acaba de donar a conèixer el guanyador del concurs que havia convocat per triar l'escultura que decorarà la rotonda. La proposta de l'artista Jaume Amigó, que porta per títol “Brindis”, ha guanyat el concurs convocat que rebrà un premi de 15.000 euros que seran lliurats per ACESA, la concessionària de la via ràpida. Amb els diners, Amigó haurà de fer l'obra que s'instal·larà a mitjans octubre. L'artista explica que l'escultura simbolitza dues copes de cava plenes de cava, amb les seves bombolles. Tot el monument serà construït amb planxa de ferro negre retallada, doblegada i soldada a una platina que anirà subjecte a una base de formigó enterrada al terra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia