Ciència

Andrew Ng, el mestre de la IA global

El pioner de l’aprenentatge automàtic que ha democratitzat l’accés a la IA arreu del món

Andrew Ng és una figura emblemàtica en el món de la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic. Nascut a Londres el 1976, Ng ha dedicat la seva carrera a fer que la IA sigui accessible i comprensible per a tothom, i s’ha guanyat el sobrenom d’“el mestre de la IA global”.

La trajectòria de Ng és impressionant. Com a professor associat a la Universitat de Stanford, ha format milers d’estudiants en IA i aprenentatge automàtic. Però el seu impacte va més enllà de les aules. El 2011 va cofundar Coursera, una plataforma d’educació en línia que ha redefinit l’accés a l’educació superior, oferint cursos d’IA i altres disciplines a milions d’estudiants.

El compromís de Ng amb la democratització del coneixement en IA es va estendre amb la creació de deeplearning.ai, una iniciativa educativa que ofereix cursos especialitzats en aprenentatge profund. A través d’aquests projectes, ha aconseguit que conceptes complexos siguin comprensibles i aplicables per a un públic molt ampli.

La seva experiència en la indústria també és notable. Va liderar el projecte Google Brain, que va desenvolupar xarxes neuronals a gran escala, i posteriorment va ser cap científic a Baidu, on va impulsar iniciatives de reconeixement de veu i conducció autònoma.

En el debat sobre els riscos i beneficis de la IA, Ng adopta una posició optimista però prudent. Reconeix el potencial transformador, però també adverteix sobre la necessitat d’abordar els reptes ètics i socials. Ng argumenta que, en lloc de témer una hipotètica superintel·ligència futura, hauríem de centrar-nos a maximitzar els beneficis actuals i mitigar riscos immediats.

Aquesta posició el situa més a prop del camp “acceleracionista” moderat. Ng creu que el desenvolupament de la IA hauria de continuar, però amb una supervisió adequada i un enfocament en aplicacions que beneficiïn la societat. Advoca per una “IA responsable”.

Ng continua sent una veu influent en el camp de la IA. A través de les seves empreses, conferències i publicacions, continua treballant per fer que la IA sigui més accessible i beneficiosa per a tothom. El seu enfocament pràctic i la seva visió optimista però realista del futur de la IA continuen inspirant una nova generació d’innovadors i emprenedors en aquest camp.

Gran divulgador
Andrew Ng va néixer a Londres el 1976. És professor a la Universitat de Stanford, cofundador de Coursera, juntament amb Daphne Koller, i líder de DeepLearning.AI.
Respectat
Andrew Ng ha jugat un paper crucial en la democratització i difusió de la IA a escala global. La seva dedicació a l’educació i la seva visió d’una IA accessible i beneficiosa per a tothom l’han convertit en una de les figures més respectades i influents en aquest camp en constant evolució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia