Ciència

Estats Units

La nau espacial de Boeing torna a la terra sense els astronautes

La càpsula espacial Starliner, de l’empresa aeroespacial Boeing, ha tornat estàlvia aquest dissabte a la Terra, però sense els seus dos tripulants. Els astronautes s’han hagut de quedar a l’Estació Espacial Internacional (EEI) pels perills associats als problemes tècnics registrats al sistema de propulsió de la nau i fuites d’heli. La nau ha aterrat “estàlvia” aquesta matinada a Nou Mèxic després d’un vol autònom de sis hores.

La missió va arribar a l’EEI el passat cinc de juny i havia de tornar vuit dies després, però els astronautes no tornaran fins almenys fins al febrer. Ho faran en una nau Dragon d’SpaceX que s’enlairarà el 24 de setembre del Centre Espacial Kennedy de Florida. La missió Crew 9, de sis mesos de duració, sortirà amb dos tripulants menys del previst per fer lloc als dos astronautes de l’Starliner atrapats a l’EEI. Mentrestant, continuaran treballant a bord de l’estació com a part de la tripulació de l’Expedició 71/72.

Aquest primer vol de la nau de Boeing, que s’ha endarrerit dos anys per diversos contratemps, havia de ser la prova final de l’Starliner abans de començar les operacions regulars amb la NASA com a segon proveïdor privat per al transport de missions tripulades i de càrrega al laboratori orbital, després d’SpaceX. Malgrat les incidències de la missió, la l’agència espacial nord-americana ha dit que continuarà el procés de certificació de la nau espacial.

“La NASA espera que continuem treballant amb l’equip de Boeing per avançar cap a la certificació de Starliner per a missions de rotació de tripulació a l’estació espacial”, ha dit l’administrador associat de la Direcció de Missions d’Operacions Espacials de la NASA a Washington, Ken Bowersox. Segons ell, “tot i que va ser necessari retornar la nau espacial sense tripulació, la NASA i Boeing hem après moltíssim sobre l’Starliner en l’entorn més extrem possible”. “Estem encantats de veure el retorn segur de l’Starliner”, ha afegit.

La càpsula s’enviarà ara al Centre Espacial Kennedy per a la seva inspecció i processament, ha informat la NASA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ciència

Empreses sanitàries xineses podrien implantar-se a Can Ruti

Badalona
Societat

Desallotgen onze veïns a Tarragona pel risc d’esfondrament d’una teulada

Tarragona
SOCIETAT

L’Acampada per Palestina a la UB crida a la vaga general el 27-9

Barcelona
societat

Presenten un distintiu per potenciar la comercialització del peix fresc

blanes
clima

Augmenta a 15 el nombre de morts pels aiguats que arrasen el centre d'Europa

barcelona
Societat

Preocupació pel relleu generacional al sector pesquer

La Ràpita
seguretat

Mataró incorpora una desena d’agents a la Policia Local

Mataró

L’Ajuntament renaturalitzarà els jardins de les Pedreres

GIRONA
societat

Convoquen una nova marxa lenta de protesta a la carretera entre la Ràpita i Poblenou del Delta

amposta