Ciència

Sundar Pichai i com la IA regirarà Google

El directiu de Google impulsa la IA per transformar els seus productes tecnològics amb una visió clara i ètica

Sundar Pichai ha estat una figura clau en la integració de la intel·ligència artificial en una àmplia gamma de productes de Google. Des de la seva promoció com a CEO de Google i, posteriorment, d’Alphabet, ha guiat l’empresa cap a un futur en què la IA és una peça central en la innovació tecnològica. Pichai ha liderat projectes com Google Assistant, que utilitza IA per oferir respostes personalitzades i realitzar tasques a petició dels usuaris, i Google Photos, que empra el reconeixement d’imatges per organitzar i buscar fotografies amb gran precisió.

Un dels projectes més destacats sota la seva direcció és Google Duplex, una tecnologia que permet a l’assistent de Google fer trucades telefòniques i interactuar amb humans de manera natural. Aquesta capacitat d’imitar la veu humana ha generat un gran debat sobre l’ètica i els límits de la IA en les interaccions humanes. Pichai ha insistit en la importància de desenvolupar aquestes tecnologies amb responsabilitat, assegurant que es respecten els drets dels usuaris i es minimitzen els riscos.

Pichai ha defensat una regulació internacional i proactiva per garantir que la IA es desenvolupi de manera ètica i segura. Ha subratllat que la col·laboració entre governs, empreses i institucions acadèmiques és essencial per establir normes clares que protegeixin els usuaris i maximitzin els beneficis socials de la IA. En diverses declaracions públiques, ha destacat que la transparència i l’equitat són fonamentals en la creació d’aquesta tecnologia.

El seu lideratge també ha estat fonamental en la integració de la recerca avançada en IA de DeepMind a Google. Aquesta col·laboració ha permès abordar problemes globals com el canvi climàtic i les malalties mitjançant l’ús de la IA. Pichai ha promogut iniciatives que utilitzen la IA per millorar la sostenibilitat i el benestar de la societat, mantenint sempre una perspectiva crítica sobre els possibles abusos i riscos associats.

Pichai afronta el difícil repte d’apostar per una IA que precisament capgirarà de dalt a baix la manera com els usuaris cerquen informació a internet, de tal manera que ja ha començat a provar l’eina AI Overview, que pot afectar el cercador Google. La irrupció de les consultes conversacionals amb IA posarà Google en entredit.

L’home tranquil
Nascut a Madurai, Índia, el 1972. Títols acadèmics: Bachelor of Technology a l’IIT Kharagpur, màster a Stanford, MBA a la Wharton School. És el CEO de Google i Alphabet Inc. Entre els seus principals èxits, figuren la integració de la IA Gemini en els productes de Google i la promoció de projectes innovadors com Google Assistant i Google Duplex.
Equilibri
Sundar Pichai continua sent una figura influent en la tecnologia global, impulsant la innovació i advocant per una IA que beneficiï tota la humanitat. Les seves decisions i lideratge marquen el camí cap a un futur en què la tecnologia i l’ètica coexisteixen harmoniosament per crear un impacte positiu a escala mundial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA