Ciència

Comença la IX edició del “Pati de la Ciència” en la Universitat d'Alacant

La Facultat de Ciències acollirà l'espectacle “No suporte tanta pressió!”

La Universitat d'Alacant acull aquest mes de juliol la novena edició del “Pati de la Ciència”, un projecte cultural de divulgació científica inscrit dins de les activitats de l'Aula de la Ciència, com a iniciativa dels vicerectorats d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, i Cultura, Esports i Política Lingüística.

La professora del Departament de Física Aplicada de la UA, Isabel Abril, coordina aquest projecte amb l'assessorament de Rafael García Molina, professor del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia.

“El Pati de la Ciència” pretén potenciar la curiositat científica dels joves i xiquets, perquè aprenguen a divertir-se amb les activitats de divulgació científica i perquè aprecien la gran incidència de la ciència en la nostra vida quotidiana.

Enguany s'han programat tres espectacles que començaran dimarts dia 9 de juliol amb “No suporte tanta pressió!”, impartit pel professor de Física i Química, Santiago Clúa.

El divendres 12 serà el torn de “Mate... màgia i encara respira”, a càrrec d'Enric Ramiro de l'IES Guadassuar, i el dimarts 16 finalitzarà el programa “Preparats... llestos, Química!”, que impartirà Delia García Liarte, professora de Física i Química de l'IES Pedro Peñalver de l'Algar.

Els tres espectacles tindran lloc en l'aula CI/003, amb sessions dobles en cadascun: de 10,15 a 11,15 h, per a xiquets de 6 a 9 anys, i de 12 a 13 h, per a xics i xiques de 10 a 16 anys.

Paral·lelament als espectacles, el “Pati de la Ciència” inclou els tallers científics Jocs de la Ciència, en els quals els xavals tindran l'oportunitat de posar en marxa les seues pròpies experiències científiques, guiats per monitors especialitzats. Els Jocs de Ciència se celebraran els dies, 11, 18 i 25 de juliol en l'aula GE/2-08 M de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Per arrodonir aquest projecte es farà una camiseta amb la imatge d'un científic, del físic danès Niels Bohr, per a commemorar el centenari del seu model atòmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.