Ciència

La Universitat d'Alacant esdevé primer centre d'Europa Occidental en tecnologies Huawei

L'acord signat per les dues organitzacions forma part del programa educatiu global de l'Acadèmia Autoritzada de Tecnologies de la Informació i Xarxes

Durant la jornada d'ahir, Huawei, proveïdor capdavanter global de Tecnologies d'Informació i Comunicació (TIC), i la Universitat d'Alacant, van subscriure un acord per al desenvolupament de HANA [Acadèmia Autoritzada de Tecnologies de la Informació i Xarxes de Huawei, un projecte educatiu global que té com a objectiu crear centres de formació en universitats de tot el món.

“Es tracta -en paraules del rector- d'un centre formador en tecnologia d'aquesta empresa capdavantera, que tindrà la seu en l'Escola Politècnica Superior”. Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant, i Li Xiaoke, vicepresident de Huawei Enterprise a Espanya, han protagonitzat la signatura de l'acord en la seu del Rectorat de la Universitat d'Alacant.

Les col·laboracions entre la indústria i la universitat, cada vegada més difoses i necessàries, són un excel·lent model de desenvolupament de talent, que afavoreix el millor acompliment dels professionals de les TIC. Sota el model de cooperació universitat-empresa, es durà a terme el programa educatiu HANA que habilitarà la Universitat d'Alacant per a formar els professionals del futur en solucions de treball en xarxa de Huawei.

L'Escola Politècnica Superior de la Universitat d'Alacant adquirirà equipament IP de la companyia per als laboratoris de pràctiques dels estudiants i, per la seua banda, Huawei formarà el personal de l'escola que impartirà les classes amb títols certificats i facilitarà l'accés als continguts, manuals, documentació i entorns de laboratori simulat específics per a la formació. En el marc del programa HANA es treballen diferents camps tecnològics com la computació en el núvol, la convergència TIC, les macrodades i l'Internet mòbil.

La col·laboració de Huawei permetrà la construcció de laboratoris TIC, el progrés educatiu, la difusió de les tendències de la indústria i, amb major importància, la formació dels professionals del futur.

Fins avui, Huawei ha creat Acadèmies Autoritzades de Tecnologies d'Informació i Xarxes amb centenars d'institucions universitàries a Amèrica del Nord, Orient Mitjà, Àsia i Austràlia. En els pròxims cinc anys, la companyia preveu cooperar amb altres 400 institucions universitàries de tot el món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia