Els instituts de l'Ebre i Montsià i l'Escola Nàutica i Pesquera formaran la xarxa FP.Cat a l'Ebre

L'institut Montsià, d'Amposta, i l'Escola Nàutica i Pesquera de l'Ametlla de Mar s'han afegit a la candidatura de l'institut de l'Ebre, de Tortosa, per formar part de la xarxa FP.Cat, que promouen els departaments d'Educació i Treball. Els centres FP.Cat ofereixen formació inicial, ocupacional i contínua, amb l'objectiu que en un mateix centre, o en una xarxa de centres, es puguin estudiar les tres branques de la formació professional i que els coneixements que les persones adquireixen a través de qualsevol d'aquestes vies siguin reconeguts per tot el sistema.

Amb aquesta iniciativa el govern vol formar professionals amb les competències necessàries perquè tinguin més oportunitats de feina i, al mateix temps, contribuir a la major competitivitat de les empreses catalanes. També s'ofereixen diverses opcions perquè la persona pugui escollir la via més adient per a la seva formació en cada moment de la seva vida i es garanteix la cohesió social i la igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans.

Tot i que encara no està aprovat que els centres de les Terres de l'Ebre s'integren a la xarxa FP.Cat, que ja funciona i que enguany s'ampliarà a quinze centres, el director general d'Ensenyaments Professionals, Artístics i Especialitzats, Josep Francí, va reconèixer en una jornada a Tortosa que la candidatura ebrenca és una de les que té més possibilitats d'èxit.

Per la seua banda, la directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Marian Rojas, ha destacat que la xarxa FP.Cat permetrà als empresaris del territori disposar de treballadors amb la formació més adequada. Per aquest motiu, es crearà un consell amb agents socials i econòmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.