TORÀ (Segarra)

Mercadal i Mostra de Formatges de la Catalunya Central

Un mercat d'ara fa cent anys

Divendres Sant, quan molts pobles i ciutats surten al carrer per mostrar el seu fervor religiós, Torà ho fa per portar-nos al segle XIX. Amb la mostra de formatges, els oficis antics, el circ i les torrades al carrer, aquesta vila es retroba amb els seus orígens. En un foc al mig de la plaça del Pati, tothom podrà fer-se la seva torrada amb all, oli i sal o sucre, segons gustos. Mentre, els mestres artesans mostraran oficis avui en dia pràcticament desapareguts, com ara el de ferrer o el de cisteller, i els comediants, amb el seu carro i els seus malabars ens retornaran a una altra època.

Des de les nou del matí, la plaça esdevindrà, per tercer any, un mercat d'ara fa cent anys. El visitant hi trobarà productes artesans de qualitat, alimentació tradicional i una mostra de formatges artesanals amb regust de casa. També s'exposaran les eines de pagès que feien servis els nostres avis i besavis: carros, forcats, arades, jous, mesures...

2 d'abril. De 9 a 14 hores, a la plaça del Pati.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.