Societat

La neu talla quatre carreteres i obliga a circular amb cadenes a més d’una vintena

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 75 avisos per la nevada

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà suspèn el transport escolar per la nevada

El temporal de neu provoca alteracions trentena de trams de la xarxa viària catalana aquest dimecres, segons les dades del Servei Català de Trànsit (SCT).

A tres quarts de set de la tarda hi ha quatre carreteres tallades i a vint-i-tres és obligatori l’ús de cadenes. Les vies on no es pot circular són la BV-4024 a Bagà cap a Coll de Pal, la C-142b de Naut Aran a Pla de Beret, la C-28 al Port de la Bonaigua, entre Naut Aran i la Peülla, i la BV-4031 a Castellar de n’Hug cap al Coll de la Creueta..

A banda, és obligatori circular amb cadenes a la C-28 entre Vielha i Naut Aran i a Esterri d’Àneu; a l’N-141 entre Bossòst i Eth Portilhon; a l’LV-4241 a Guixers cap a Sant Llorenç, a la C-563 entre Josa i Tuixèn i Gòsol; a l’N-260 entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya –inclòs la Collada de Toses– i a Pont de Suert cap a Sarroca de Bellera; a l’L-503 a Torre de Cabdella; a la C-147 entre Esterri d’Àneu i Alòs d’Isil, a l’L-500 a Pont de Suert cap a l’N-230 i Caldes de Boí; a l’L-504 entre Llavorsí i Tavascan; a la GI-400 de Das cap a Toses; a la C-142b, on s’ha tancat el Port de la Bonaigua i l’accés al Pla de Beret; a la C-462 entre Sant Llorenç de Morunys i la Seu d’Urgell; a l’L-501 entre Vall de Boí i Pla de l’Ermita; a l’L-510 a Tírvia entre la cruïlla de l’L-504 i Àreu; a la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, i a la BV-4243 a Castellar del Riu.

A més de l’ús obligatori de cadenes, està restringida la circulació de vehicles de tercera categoria a l’N-260 entre Bellver de Cerdanya i el Pont de Bar i entre Soriguera i Ribera d’Urgellet; a la C-16 a Riu de Cerdanya (Túnel del Cadí), i a la C-162 a Urús. A l’N-230 està restringida la circulació de camions articulats entre Vilaller i Vielha.

A banda, hi ha restricció a vehicles pesants a però no calen cadenes a l’N-260 a Sort cap a Sarroca, a l’N-145 entre la Seu d’Urgell i Andorra i a l’N-260r a Bellver de Cerdanya.

75 d’avisos

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les vuit del vespre 75 trucades relacionades amb la nevada. La majoria de l’àrea del Pirineu i Prepirineu per incidències de trànsit. L’Alt Urgell (11) i el Pallars Jussà (11) són les comarques des d’on s’han fet més avisos, seguides de la Val d’Aran (9) i la Cerdanya (9), Alta Ribagorça (8), Pallars Sobirà (7), Berguedà (5), Solsonès (4), Ripollès (2) i la Garrotxa (1).

D’aquestes trucades, des de les 10 hores d’aquest matí i les 20 hores d’aquest vespre els Bombers de la Generalitat han atès 10 avisos en tot el territori. Cap d’ells de destacat.

Protecció Civil manté activat el pla Neucat davant la previsió meteorològica. El Meteocat informa que aquest dijous es mantindran les nevades al Pirineu i, a més, baixarà la temperatura i bufarà vent molt fort.

Fins al migdia nevarà a totes les cotes de l’extrem nord del Pirineu occidental i també es produirà el fenomen del torb. Es podran acumular més de 50 cm de neu nova per sobre dels 1.000 metres i de 100 cm per sobre dels 2.000 metres.

El pla Allaucat està en prealerta per perill fort d’allaus (4 sobre 5) a l’Aran-Franja Nord Pallaresa.

L’agència d’emergències ha posat en prealerta el pla PROCICAT per onatge perquè a partir d’aquest vespre i demà també hi haurà onades fortes sobretot, especialment al Cap de Creus, on es podran superar els 4 metres.

Des de la propera matinada el vent bufarà a tot el territori, especialment al sud. A primera hora de la tarda l’afectació serà en comarques de la meitat nord de Catalunya i el camp de Tarragona. Les ratxes més fortes podran superar els 90 km/h.

Sense transport escolar al Pallars Sobirà

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha anunciat que suspèn per a aquest dijous totes les línies de transport escolar a causa de la nevada intensa de les darreres hores i la previsió que continuïn fins dijous al migdia.

Davant d’aquesta situació, el Consell ha preferit anul·lar el transport escolar demà, en una mesura que afectarà uns 350 alumnes. Al Pallars Jussà ho decidiran demà a primera hora del matí en funció de com evolucioni la nevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia