L'institut de l'Espluga impartirà un nou cicle formatiu d'informàtica semipresencial
L'oferta formativa de formació professional s'amplia a la comarca de la Conca de Barberà –on hi ha implantats dos CFGM de gestió administrativa i de manteniment i serveis a la producció a l'IES Martí l'Humà de Montblanc– amb la creació del nou cicle formatiu de grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes, que el proper curs s'impartirà al centre d'ensenyament de secundària IES Joan Amigó, de l'Espluga de Francolí, on es cursen estudis d'ESO.
El nou curs, tot i tenir un format reglat d'assistència, es caracteritza pel fet que una part es fa a distància. La novetat que s'introdueix és la part dels recursos que serveixen per atendre aquesta formació a distància, i que es fa mitjançant un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament, en aquest cas amb el consistori espluguí. L'Espluga s'ha convertit, després de Prats de Lluçanès (Osona), en el segon municipi del país que tira endavant un cicle formatiu d'aquestes característiques, però és el primer Ajuntament que hi dóna suport i n'adopta la responsabilitat, tal com es va assenyalar ahir en l'acte de presentació formal al centre de recursos de la Conca a Montblanc, al qual van assistir el director dels serveis territorials d'Educació a Tarragona, Vicent Villena; l'alcalde de l'Espluga, David Rovira; la inspectora d'Educació de la Conca, Olga Fernández, i la directora del centre espluguí, Maite Nolla.
Segons Villena, que va destacar la trajectòria d'implicació del municipi en l'educació, es tracta d'una iniciativa de caire experimental «molt desitjada», tant pel Departament d'Educació com per l'Ajuntament espluguí. Per la seva banda, l'alcalde l'Espluga, David Rovira, va manifestar que han vist amb claredat «l'aposta per un tema de futur absolutament transversal», i va destacar el mèrit de molta gent ja des d'una etapa inicial –amb la creació del nou centre d'ensenyament IES Joan Amigó–, un projecte iniciat per un altre equip de govern, i que «ha estat el punt d'inflexió per poder aconseguir aquest cicle formatiu», va indicar.
Per Villena, la modalitat «innovadora» del nou cicle formatiu encaixa amb el seguit de mesures de flexibilització de la formació professional posada en marxa en els darrers anys, «en un clar acostament del sistema educatiu al món de l'empresa, que avui dia és més flexible que mai».
Les pràctiques es faran en indústries de la comarca. Seran un total de 350 hores de formació en centres de treball.