Caldes de Montbui fa bullir l’olla
La vila termal celebra l’11a edició del mercat d’artesans i gastronòmic amb la singular olla més gran de Catalunya
Caldes de Montbui celebra aquest cap de setmana l’11a edició del Mercat de l’Olla i la Caldera, l’acte central del programa Fem Bullir l’Olla (del 16 al 24 de març). Es tracta d’un gran mercat d’artesans i gastronomia –amb un centenar de parades instal·lades al centre històric– dedicat als productes de la terra, amb moltes activitats, demostracions d’oficis, tallers familiars com ara convertir-se en un petit xef de cuina o bé l’oportunitat d’assaborir grans plats de la cuina a través de les activitats del tastaolletes. A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinen cigrons amb aigua termal i llenya.
El programa també repeteix la campanya gastronòmica Se’ns en va olla!, on cada restaurant ofereix un plat singular dins la seva carta que homenatja la cuina de proximitat i qualitat amb una picada d’ullet al fet termal. Així mateix, torna l’activitat de L’anada de l’olla, enguany amb una tirolina de 150 metres que sobrevolarà la riera (www.caldesdemontbui.cat).