Educació

Més de 6.000 alumnes de la demarcació estudiaran en mòduls prefabricats

Vint-i-vuit centres funcionaran exclusivament en barracons, però n'hi ha 107 que en tenen

CCOO considera que aquesta situació és un escàndol

El curs que començarà dilluns que ve serà nou però arrossegarà una vella problemàtica: l'existència permanència de mòduls prefabricats en el territori. N'hi haurà 314 –quatre més que el curs passat– distribuïts en 107 centres de primària i secundària. I hi haurà 28 centres que funcionaran exclusivament amb mòduls (el mateix nombre que el curs anterior), en els quals estaran escolaritzats 6.383 alumnes. Tot i que es tracta d'una dada parcial, aquest nombre representa un 5% dels 120.583 alumnes matriculats el curs 2016/17. Segons van recordar ahir els representants sindicals de CCOO, Anna López i Marcel Barbens, la demarcació de Girona és la primera de Catalunya en nombre de barracons, una situació de van qualificar d'escandalosa i que atribueixen a una falta de planificació.

El director territorial d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va explicar ahir que en aquests moments hi ha cinc nous projectes en marxa que suposaran la supressió de mòduls. Es tracta d'obres que afecten l'institut Salvador Sunyer i l'escola El Gegant del Rec de Salt i els instituts de Vilablareix i de Caldes de Malavella. Amb tot, Polanco és conscient que en molts casos “hi ha molta feina a fer i molts anys d'espera”.

Els representants de CCOO atribueixen també a una falta de planificació d'Ensenyament el fet que ahir encara es nomenés substituts que arribaran als centres el mateix dia 12. En concret, segons dades de CCOO, ahir es van nomenar 102 substitucions d'educació infantil i primària, i 69 de secundària. El delegat d'Ensenyament va indicar que aquests nomenaments són per cobrir les baixes per malaltia o maternitat que s'han registrat en els últims dies.

Més ajudes de menjador

El nombre de beques menjador que es donaran a les famílies de les comarques gironines amb més necessitat superaran la xifra de les 10.500 que es van comptabilitzar l'octubre del 2015. Polanco va exposar que el canvi de criteri a l'hora d'accedir a aquestes ajudes –es tindrà en compte el llindar de pobresa– possibilitarà l'ampliació del nombre de beneficiaris, així com dels diners que s'hi destinaran.

Celebració dels 50 anys del Font de l'Abella

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va presidir ahir la celebració del 50è aniversari del centre d'educació especial Font de l'Abella de Girona, antic Mater Dei. L'acte va començar amb els parlaments de les autoritats, i seguidament, es va projectar el vídeo commemoratiu De Mater Dei a Font de l'Abella, 50 anys d'història. Després, la consellera va visitar l'exposició commemorativa i les instal·lacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia