Educació

tribunals

sentència

El jutge avala el tancament de la Mar Nova de Premià

El magistrat denega la suspensió cautelar demanada per l'AMPA de l'escola

Els pares acusen el govern local i l'alcalde d'acordar la fi de l'activitat del centre el curs que ve amb la Generalitat

Un jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat la suspensió cautelar del tancament de l'escola Mar Nova de Premià de Mar, prevista per al curs que ve. Amb aquesta decisió s'esgota una de les últimes vies d'esperança dels pares dels alumnes del centre per salvar l'escola del tancament, cosa que, si no hi ha un gir d'última hora, tindrà lloc de facto el pròxim 23 de juny, darrer dia lectiu d'aquest curs, a falta que el jutge resolgui la demanda interposada contra Ensenyament. “Estem tristos i indignats, però lluitarem fins al final per evitar que es tanqui l'escola”, manifestava ahir el portaveu de l'AMPA de la Mar Nova, Jaume Mora, que va assegurar que “es recorrerà contra aquesta decisió”.

A banda d'això, Mora va acusar directament l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU), i el govern local “d'haver acordat, juntament amb el Departament d'Ensenyament, la fi de l'activitat del centre el curs que ve”. Mora va comentar que basa aquests arguments en el fet que entén que el jutge hauria tingut en compte un escrit presentat per l'advocada de la Generalitat segons el qual el tancament hauria estat consensuat amb el govern de Premià de Mar en una reunió celebrada l'abril passat. “És molt difícil que el jutge concedeixi la suspensió cautelar si el mateix Ajuntament es mostra partícip del tancament”, va reblar el portaveu. En aquest context, l'AMPA de l'escola ha convocat per demà una assemblea extraordinària a la qual s'han convidat els partits polítics que han fet costat a l'entitat, però no l'equip de govern. “Volem evitar situacions desagradables”, va argumentar el portaveu, que va explicar que en aquesta reunió “s'exposarà l'estat de la situació i quines accions s'emprendran”.

LA FRASE

Estem tristos i indignats, però lluitarem fins al final per evitar que es tanqui l'escola
Jaume Mora
Portaveu de l'AMPA de l'escola Mar Nova de Premià de Mar

L'Ajuntament desmenteix les acusacions

Per la seva banda, l'Ajuntament de Premià de Mar va emetre ahir a la tarda un comunicat en què, entre altres coses, es qualifica de “totalment falses” les afirmacions segons les quals “es desprèn que en el transcurs de la reunió del mes d'abril l'Ajuntament va participar en la decisió del tancament de l'escola”. A més, el comunicat també afirma que, durant aquesta trobada, “els representants de l'Ajuntament no només van mostrar el seu desacord amb els arguments exposats per la Generalitat, sinó que l'alcalde va marxar de la reunió com a mostra de rebuig”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia