Un mes de suc de taronja a l'escola Gregori Maians de Bellreguard

Pràcticament el 100% d'alumnes consumeixen un got de suc a l'hora del pati el que suposa tres tones de taronja

A punt de complir-se un mes des que la màquina de fer suc de taronja natural es posara en marxa a l'escola, ja es disposen de dades significatives per fer la valoració d'esta proposta encaminada a promocionar el consum de la taronja i amb això els hàbits saludables en la alimentació dels més menuts. L'alcalde, Pere Cremades, ha visitat el col·legi per a comprovar de primera mà l'èxit d'esta iniciativa.

Pràcticament el 100% dels alumnes consumeixen cada dia suc de taronja natural al pati. Amb una aportació simbòlica de dos euros al mes poden beure cada dia el suc que preparen algunes mares de l'AMPA del col·legi fent us de la màquina cedida per la cooperativa.

Les xifres són il·lustratives de l'abast que podria tindre esta iniciativa si acabara seguint-se pels centres escolars de la comarca que ja s'han interessat, i fins i tot per la resta del territori valencià. Quasi 3 tones de taronja al mes per a un grup escolar amb 450 xiquets suposarien 24 tones, l'equivalent a un camió tràilers carregat de gom a gom de taronja per a tot un curs escolar.

Cal recordar que es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament amb la col·laboració del col·legi de primària Gregori Maians, l'AMPA i la cooperativa de Bellreguard-Villalonga,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.