Educació

Educació

Debat d’alçada a Berga

negativa El govern de la CUP priva les escoles concertades d’elevadors pagats amb fons públics oposició CDC demana “igualtat” en el tracte cap als alumnes de la ciutat i Esquerra fa dues propostes per resoldre el problema

Les escoles concertades de Berga podrien quedar fora del projecte que ha de portar elevadors reposapeus als centres educatius del Berguedà i que es finança amb fons públics. La idea té el suport econòmic de la Diputació de Barcelona –que assumeix el 50% de les despeses–, el Consell Comarcal –que n’assumeix un 25%– i dels ajuntaments de la comarca, que n’assumeixen el 25% restant.

Gairebé tots els municipis han apostat per afegir-se a la iniciativa i, per tant, els elevadors arribaran a uns 2.000 nens, segons el Consell Comarcal. A Berga, però, el tema ha generat controvèrsia, i és que el govern de la CUP preveu obrir el servei únicament a les escoles públiques i excloure, per tant, les concertades.

Arran de la postura de la CUP, l’AMPA de l’escola Vedruna, un dels centres concertats de la capital berguedana, ha emès un comunicat a les famílies de l’escola en què expliquen la situació i la consideren “una discriminació cap als nens i nenes de l’escola concertada”. Des de l’Ajuntament, el regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha estat contundent, en declaracions a aquest diari: “Si les escoles concertades volen elevadors n’han d’assumir el cost”.

Però els elevadors no són el motiu de l’únic retret que ha hagut d’encaixar la CUP en les darreres hores. Els pares i mares de l’escola Vedruna també lamenten la negativa rebuda sobre el projecte musical Superfilharmònics. L’escola va demanar afegir-se al projecte però el govern de la CUP va dir que no. En aquest sentit, el regidor Escútia recorda que és “un projecte que surt de les escoles públiques” i defensa que “és una manera de contrarestar els diners que no reben de les quotes mensuals”.

L’oposició, en contra

Aquest dimecres –a proposta d’Esquerra– l’equip de govern i l’escola es van reunir en una trobada on també hi van participar els republicans i Convergència. ERC va fer dues propostes al govern per tal de resoldre el problema. D’una banda, van suggerir que el consistori adquireixi els elevadors i els cedeixi temporalment als infants, independentment del seu centre. I pel que fa a Superfilharmònics, van proposar demanar ajut a la Diputació perquè assumeixi els sobrecostos que suposa l’adhesió del Vedruna al projecte.

Per la seva banda, CDC ha entrat una moció en què demana “igualtat” en el tracte cap als alumnes de la ciutat, sigui quin sigui el seu centre.

Ara, la CUP, conscient que governa en minoria, debatrà internament quina decisió pren al respecte i la comunicarà a l’escola Vedruna el dimecres vinent, 5 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia