Educació

Ensenyament

Disset escoles i instituts de la regió participen en un pla contra el ‘bullying’

Ensenyament engega un programa per prevenir i aturar l’assetjament

Els alumnes seran l’element clau per vigilar els espais als quals els adults no tenen accés

Disset escoles i instituts de la Catalunya Central han estat seleccionats pel Departament d’Ensenyament per formar part del nou programa #aquíproubullying, per prevenir i aturar l’assetjament escolar. En aquest pla l’alumnat serà un element clau per detectar possibles casos de bullying als espais als quals els adults no tenen accés, com ara el pati o WhatsApp. Dels disset centres que hi participen, nou són d’Osona, quatre de l’Anoia, tres del Berguedà i un del Bages.

Més ciberassetjament

Segons l’enquesta de convivència feta l’any 2016 pels departaments d’Interior i d’Ensenyament als centres educatius d’educació secundària, l’assetjament ha disminuït lleugerament (mig punt percentual respecte a l’edició del 2011), però en canvi ha augmentat l’ús dels mitjans digitals.

El pla de la Generalitat té l’objectiu de posar fi a tots els tipus d’assetjament i s’ha engegat el programa #aquíproubullying, que implica 140 escoles i instituts arreu del país. Dels seleccionats, un 25% són privats concertats i un 75% són centres públics, del quals un 65% són de secundària. El programa té una durada de dos cursos. Durant el primer curs els centres rebran formació i acompanyament per elaborar un projecte específic per a cada centre, i durant el segon curs l’implementaran i l’avaluaran. Amb aquest pla es vol implicar tota la comunitat educativa, especialment els alumnes, que formaran “equips guaites” per a l’educació secundària i “equips per la convivència” a primària. Es tracta que l’alumnat sigui els ulls de mestres i pares en espais on els adults no hi són, com ara els espais de lleure i les xarxes socials. Per aconseguir-ho es formarà estudiants i famílies.

Els centres que participen en el programa són, en el cas d’Osona, les escoles Quatre Vents de Manlleu, Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, Ildefons Cerdà i Sagrat Cor de Centelles, i els instituts Antoni Pous i Argila de Manlleu, Cirviànum de Torelló, Voltreganès de les Masies de Voltregà, Miquel Martí i Pol de Roda de Ter i l’institut Vic, a la capital d’Osona. A l’Anoia, hi participaran l’escola Antoni Gaudí de Santa Margarida de Montbui, el col·legi Escolàpies d’Igualada, i els instituts de Vallbona d’Anoia i de Capellades. En el cas del Berguedà, són l’escola Sant Joan i l’institut Guillem de Berguedà de Berga, i l’institut de Puig-reig. Al Bages, hi participa l’escola Sant Pere de Monistrol de Montserrat.

LA XIFRA

140
centres de tot
Catalunya participen en el programa de la Generalitat #aquíproubullying contra l’assetjament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.