Educació

Professors de Català a Secundària de Catalunya Nord solidaris amb IES el Palau

Adverteixen què “això que ara us passa a vosaltres ens podria arribar a qualsevol de nosaltres. En cap territori estem protegits contra la infravaloració i el menyspreu de la nostra professió”

El Col·lectiu de Professors de Català a Secundària (conformat per uns 50 docents del sistema públic, a Catalunya Nord) ha enviat la seva solidaritat a les professores i professors de l’Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca,

En el text enviat des de la Catalunya Nord s’hi pot llegir “assistim amb estupor a la investigació a la qual esteu sotmesos per motius purament professionals, és a dir: per haver parlat dels fets del 1-O a classe, per haver donat als alumnes l’oportunitat de compartir els seus sentiments, per haver-los deixat la veu i el dret a expressar-se en un sentit o altre, per haver volgut tractar a l’aula temes d’actualitat que afecten tant el jovent com tota la població en general. En definitiva, per fomentar entre els alumnes el debat i el sentit crític.”

Els professors de català del sistema públic d’educació de l’estat francès consideren que “la campanya judicial i mediàtica contra vosaltres és sobretot un atac a la llibertat d’expressió i de pensament. Uns drets fonamentals que es veuen amenaçats al Principat, cosa que ens inquieta.”

Així mateix els professors nord-catalans denuncien “les grans campanyes mediàtiques d’alguns sectors polítics que criden a queixar-se anònimament de professors i/o centres i que són l’origen de la denúncia que us afecta. Aquestes campanyes obren el terreny a la denigració de la nostra professió, assenyalant els educadors com a culpables, posant en dubte el seu professionalisme i la seva neutralitat. Trobem lamentable la recent campanya d’atacs personals, amb la publicació de les vostres fotos. Ens dol molt pensar que avancem cap a un model en què l’ensenyament amb valors i ètica professional es pugui veure menyspreat, criticat i manipulat.”

Igualment lamenten que “el sistema educatiu sud-català, basat en la immersió lingüística en la nostra llengua i que tants bons resultats ha assolit, sigui posat en dubte. Un sistema que coneixem bé gràcies als nombrosos intercanvis que fem des de Catalunya Nord, que sovint ens serveixen d’exemple i ens donen eines per aplicar a les nostres aules.”

Adverteixen, els ensenyants de català al sistema públic francès què “això que ara us passa a vosaltres ens podria arribar a qualsevol de nosaltres. En cap territori estem protegits contra la infravaloració i el menyspreu de la nostra professió. Malgrat això, les dificultats que puguem viure pel camí de la docència, mai guanyaran la satisfacció de la feina ben feta i del reconeixement dels alumnes i de les famílies. Fruit d’això, gaudiu d’un gran respecte i d’un ampli reconeixement social al vostre poble i entre els vostres alumnes, tal i com podem llegir a les xarxes.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia