Reconeixen treballs contra la desigualtat de gènere
Els premis 8 de Març Maria Rosa Ymbert de Figueres van distingir ahir a la tarda a la sala de plens sis estudiants d’ESO de la comarca pels seus treballs
Els premis 8 de Març Maria Rosa Ymbert es van lliurar ahir a la tarda en un acte que es va fer a la sala de plens de l’ajuntament de Figueres. El guardó, que ja ha arribat a la catorzena edició, és un homenatge a la figura d’Ymbert pel seu compromís amb la igualtat entre homes i dones i és adreçat als estudiants de tercer i quart d’ESO de Figueres i de la comarca.
Aquest any es van presentar dotze propostes en la categoria literària i nou en la plàstica. L’objectiu és que els joves s’expressin i plasmin de manera creativa a través d’un dibuix, una fotografia o un escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.
En l’edició d’aquest any va participar en l’acte també la sociòloga, tècnica d’igualtat i autora del projecte Canvia el conte per denunciar la normalització del masclisme
L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, per la seva banda, va explicar durant l’acte que una de les apostes i prioritats del govern és la igualtat i que “aquest premi és una bona manera que els adolescents prenguin consciència de la igualtat de gènere i alhora de fer un homenatge a la Maria Rosa Ymbert pel seu compromís i la seva tasca per la igualtat”.
En la categoria literària, el primer premi ha estat per a Roba neta, de Júlia Quintana Tarradas, de l’institut Alexander Deulofeu; el segon, per a Aunque sean de oro, las cadenas son cadenas, de Rania Ben Jilali Badih, de l’institut Ramon Muntaner, i el tercer, per a Poder utòpic,de Pep Güell Rigall, de l’institut de Vilafant.
La guanyadora de la categoria plàstica és per Lizzy Contreras, de l’INS Cap Norfeu de Roses per Atrapada; el segon per Ènia Batlle Jacomet de l’INS Cendrassos per Jugar no té gènere. i el tercer per Cèlia Prats Bartolomé de l’INS Castelló d’Empúries per Dibuix sense títol.