Educació

Universitats

Inversió de 7,2 milions per reformar l’edifici d’Educació de la URV

Les obres començaran aquest estiu i es preveu que estiguin enllestides al febrer de 2026

La Universitat Rovira i Virgili (URV) invertirà 7,2 milions en la reforma de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Les obres començaran al juliol i es preveu que l’edifici estigui completament renovat al febrer de 2026. Durant un any i mig l’activitat docent i de recerca es farà en espais alternatius del campus Sescelades i el Seminari de Tarragona. L’edifici de 8.400 metres quadrats es va inaugurar el 1976 i és, actualment, el més antic de la universitat. Amb les obres es vol millorar-lo energèticament i adaptar-lo al segle XXI, segons ha afirmat el rector Josep Pallarès. En aquest sentit, els treballs serviran perquè sigui un espai més accessible i confortable per a l’activitat docent i de recerca. La URV preveu licitar el projecte d’obres la setmana vinent i començar a executar-les al juny, una vegada hagi acabat el curs .

Les obres afectaran tant l’interior com l’exterior de l’edifici, un dels tres que integren la facultat. La distribució de l’espai serà similar. A l’exterior s’aïllaran les façanes, es posaran nous tancaments i les finestres disposaran de protecció solar amb lames orientables. La coberta també tindrà aïllament tèrmic i es prepararà per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Pel que fa a l’entorn, es renovarà l’enllumenat. Amb les actuacions a l’exterior es milloraran les condicions de l’estructura. els paviments, parets, sostres i portes també es renovaran. La sala que canviarà totalment serà l’Aula Magna. Seran del tot nous el pati de butaques, els espais auxiliars, els banys, el paviment de parquet, la il·luminació, la megafonia i la climatització. Així mateix, tindrà una entrada independent de la facultat per poder-ne fer ús sense necessitat d’obrir l’edifici.

L’espai que es renovarà és el més antic dels que conformen la Universitat Rovira i Virgili. És una mostra de l’arquitectura educativa oficial d’aquell temps, de planta ortogonal i façanes de tall racionalista, obra de l’arquitecte Francisco Navarro Borrás. Els primers anys va acollir l’Escola Universitària de Formació de Professorat d’EGB fins que, amb la creació de la URV, es va destinar a la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia