Educació

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

El col·legi del barri del Pont Major i l’Institut de Recerca Educativa de la universitat són dos dels set socis que treballen per aprofitar equipaments municipals per estendre la formació de l’alumnat

L’escola Carme Auguet de Girona i l’Institut de Recerca Educativa (IRE) de la Universitat de Girona (UdG) són dos dels set socis d’un programa europeu que pretén treure més profit dels equipaments municipals i estendre l’escola més enllà de les aules.

Una quinzena de professionals d’Itàlia, Croàcia i Finlàndia han estat tres dies a Girona a principis d’aquesta setmana en la segona trobada del projecte Widespread School (Escola Estesa) i han estat acollits en un acte a l’Ajuntament. La directora de l’escola gironina, Laura Serrats, explica que el referent de la iniciativa és el model d’Scuola Diffusa de la ciutat de Reggio de l’Emília, a la regió italiana de l’Emília-Romanya. “Amb motiu del covid-19 ja vam veure que es podia fer escola en teatres, granges o museus i, a partir d’aquí, han buscat altres territoris per replicar l’experiència”, assenyala la docent del centre del barri del Pont Major, amb uns 120 alumnes i gairebé vint mestres.

El projecte, de tres anys de durada, aspira a innovar en les etapes de primària i de secundària través de l’enfocament Education outside the classroom (EOC), segons informen els responsables de la iniciativa en una nota de premsa. És un projecte K220 finançant pel programa Erasmus+ de la Unió Europea.

A banda de l’IRE, que dirigeix Moisès Esteban-Guitart, la resta de socis són els següents: Reggio de l’Emília, la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia (Unimore) i la Fondazione Reggio Children (FRC), Itàlia; Zadar (Croàcia) i l’escola comunitària Saunalahti, de la ciutat finlandesa d’Espoo.

El ‘Nexes’ de precedent

A l’hora d’ampliar els límits del centre, al Carme Auguet ja tenen experiència. Ja fa dos cursos que a través del programa Nexes-diguem-li paraigües, impulsat per l’Ajuntament de Girona, l’alumnat de primer, segon i tercer de primària aprenen “art i procés d’investigació i creació” vinculats amb l’aigua –el riu Ter és a tocar del centre. Això farà que l’any que ve puguin estrenar, fins i tot, una producció al centre d’art gironí. Dimarts, una quinzena de representants del programa Widespread a la seu del Centre d’Art Contemporani d’El Bòlit al Pou Rodó i els va guiar la seva directora, Ingrid Guardiola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA