Educació

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc de Rubí a qui docents acusaven d’assetjament laboral

La directora de l’institut Duc de Montblanc de Rubí ha dimitit del càrrec després que fins a tretze docents denunciessin situacions d’assetjament laboral al centre. Així ho han informat els sindicats i han confirmat a l’ACN fonts d’Educació. La renúncia al càrrec es farà efectiva a finals de curs, el 30 de juny, després que els treballadors van denunciar atacs personals i a la feina feta, sovint davant dels alumnes, o reunions de fins a tres hores al despatx amb crits i comentaris de menyspreu: “Molts alumnes explicaven que veien els professors sortint de les reunions plorant pels passadissos”, ha apuntat Marc Martorell, portaveu de la Intersindical. En una carta enviada a la comunitat educativa  la directora desmenteix les acusacions contra ella, afirma sentir-se "assetjada i rebutjada" durant dos anys per una part del claustre i anuncia que ha denunciat penalment els "responsables" de les "manipulacions i falsedats" contra ella, als quals acusa "d'injúries i coaccions".

El 29 de febrer els sindicats –CGT, la Intersindical i la COS– van fer pública la situació i van demanar la destitució de la directora per coaccions, moment en què asseguren que Inspecció d’Educació va començar a moure fils per investigar els possibles casos d’assetjament laboral. “És rellevant que els afectats van relatar els fets a Inspecció”, apunta Martorell, que destaca que hi havia fins a tretze docents que denunciaven la seva situació.

Els sindicats asseguraven que la directora havia instaurat un lideratge “poc democràtic” i poc dialogant que ha comportat també “coaccions” a docents que han expressat discrepàncies. Aquesta situació va deteriorar el clima laboral, caracteritzat per “la desconfiança i el menystenint” cap a part del personal docent i un “ambient de por”.

“Tenia actitud de menyspreu personal i a la feina feta, sovint davant dels alumnes quan entrava a la classe, i això és duríssim”, explica Martorell. “També hi havia tancades al despatx de fins a tres hores, de vegades amb altres membres de l’equip directiu”, afegeix, una situació que l’alumnat veia i també compartia amb els docents.

Segons els sindicats, el conflicte ha anat a més durant l’últim curs i mig, amb una manca de previsió en la gestió del centre i constants canvis de plantilla. Tot i que la directora romandrà al càrrec fins a finals de curs i que els representants dels treballadors preferirien que s’hagués designat una direcció interina, celebren que es pugui girar full de cara a la planificació del proper curs.

L'encara directora ha enviat una carta a la comunitat educativa del centre en què anuncia la dimissió puntualitzant que no "no és per donar cap mena de validesa al comunicat de premsa ni a les greus manifestacions" contra ella i subratlla que de les "suposades més de deu denúncies de professors del centre per assetjament" de les qual se l'acusava "no n'hi ha cap". "Tampoc són veritat -afegeix- totes les injúries i difamacions" que "algunes organitzacions sindicals" han fet públiques contra ella en una roda de premsa. Però admet que tot plegat li ha fet "mal" i que tot i intentar seguir "per justícia", "per dignitat" i per la comunitat educativa del centre té la salut "molt afectada a causa de tot aquest desgast". En especial lamenta la "difamació pública" que, diu, "es va fer amb intenció de fer mal" i que al seu parer no s'aturarà si continua com a directora. Finalment, i després de revelar que també ha pres la decisió pensant en la seva família, acaba la carta agraint el suport que ha rebut i la "bona feina feta" pel seu equip, de qual lamenta "el patiment" que també li ha comportat la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Aturem les Guerres reclama la no militarització d’Europa

GIRONA
societat

Detenen un acusat d’agressió sexual a menors mentre intentava fugir del país

portbou
societat

Conveni de col·laboració amb l’associació Reach per prevenir abusos sexuals

girona
Successos

Els morts a Palma són dues alemanyes, un senegalès i una cambrera espanyola

barcelona
SOCIETAT

Una vintena de persones de tot Catalunya participen en cursos de pasturatge a la Conca de Barberà

Solivella
SOCIETAT

A la recerca de vinya més resilient al canvi climàtic al Bages

Artés
DARNIUS

Els veïns no poden consumir aigua de boca pels nivells alts de trihalometans

DARNIUS
gastronomia

Cap de setmana gastronòmic a l’Antiga Fàbrica Damm

Barcelona
sequera

Darnius-Boadella retorna al 20%, encara molt per sota de fa un any

DARNIUS