Educació

Educació

Concentració a l’institut Duc de Montblanc de Rubí contra la “imatge falsa” donada del centre

La comunitat educativa demana a Educació prioritat per “restablir la confiança i el bon clima de convivència”

En les darrers dies, ha dimitit la directora a qui s’acusava de situacions d’assetjament laboral

La comunitat educativa l’institut Duc de Montblanc de Rubí s’han concentrat aquest dijous davant del centre per mostrar el seu enuig i rebuig per la situació creada després que es denunciessin situacions d’assetjament laboral, per part de tres sindicats, que van acabar amb la dimissió de la directora. Segons la presidenta de l’AFA, Marta Recolons, “no és cert el que s’ha dit; s’ha donat una imatge falsa del centre”. Ha explicat que la directora, arribada fa un any i mig al centre, ha anat fent canvis i, tot i reconèixer que hi ha hagut algun conflicte, ha assegurat que “en cap cas ha estat de la envergadura” apuntada. En aquesta línia, en un comunicat, la comunitat educativa ha assegurat que les informacions publicades “no representen el parer de la majoria del centre i no recullen les conclusions de l’informe fet per inspecció educativa”. Consideren, a més, que els sindicats CGT Ensenyament, Intersindical Educació i Coordinadora Obrera sindical, que van denunciar públicament les situacions de possible assetjament, no van prioritzar “les necessitats dels ni les alumnes del centre ni de la resta de la comunitat educativa”. Hi afegeixen que el clima laboral basat en “desconfiança i menyspreu de la directora cap a la plantilla docent”, que denunciaven els sindicats, “no reflecteix la realitat viscuda” segons els resultats de l’informe d’inspecció.“Refermem la nostra tolerància zero contra l’assetjament i la discriminació de qualsevol mena”, han assegurat al comunicat per, tot seguit recordar que el claustre i el personal no docent “treballen incansablement des de fa anys per erradicar qualsevol conducta no acceptable”.

Han demanat, a més, al departament d’Educació que doni prioritat al centre per “restituir la confiança i bon clima de convivència de tota la comunitat educativa, per tal de poder reconduir aquesta situació”. A més, han volgut agrair “l’esforç” que tant la directora com la resta de l’equip directiu i el claustre han fet els darrers dos cursos “mantenint en tot moment una actitud oberta, transparent, dialogant i d’acompanyament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.