Educació

educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

El Departament d’Educació mantindrà finalment la segona línia d’I3 de l’escola Germanes Bertomeu per al pròxim curs, gràcies a noves assignacions d’alumnes que es faran en aquest centre, més enllà dels de les famílies que l’havien triat en primera opció. La decisió es va prendre aquest dimecres en una reunió amb l’Ajuntament que ha permès “reconduir” els plans inicials, que passaven per prescindir d’una de les dues línies.

La regidora d’Educació de Mataró, Bea Delgado, admet que la caiguda generalitzada de la natalitat obliga les administracions a prendre decisions per ajustar l’oferta a la demanda, però li retreu al Departament la gestió d’aquest cas: “Hem de fer una reflexió conjunta i una bona planificació per evitar més mals tràngols” ha declarat a l’agència ACN.

En aquest sentit, la regidora demana que es compti amb tota la comunitat educativa a l’hora d’afrontar la planificació escolar i que, més enllà de parlar de nombre de places, es pugui abordar altres casuístiques com la segregació escolar o l’abandonament prematur. “Amb l’educació dels infants i joves ens hi va molt”, alerta.

Per aquest curs, un total de 22 famílies havien triat l’escola Germanes Bertomeu, al barri de Rocafonda, com a primera opció, lluny de les 38 que s’oferien. Tant l’Ajuntament com la comunitat educativa, però, ja alertaven que les assignacions d’alumnes que tenien el centre com a segona, tercera o quarta opció permetria mantenir les dues línies, com així serà.

En el conjunt de la ciutat, s’han posat a disposició un centenar de places més respecte la demanda estimada a I3 per al pròxim curs. El procés de preinscripció, però, encara és obert i no serà fins al 7 de juny que es publiqui el nombre definitiu de places escolars. Tres dies més tard, el 10 de juny es publicarà la llista d’alumnes admesos a cada centre.

A les portes del centre la comunitat educativa celebrava ahir a la tarda la decisió final d’Educació que es plantejava deixar una línia pel curs vinent. De de l’AFA es va contactar amb el Síndic de Greuges per revertir la segregació que suposava pel centre considerat d’alta complexitat.

Al Pla de l’Avellà, igual

A l’institut escola del Pla de l’Avellà, a Cabrera de Mar, la decisió de retallar una línia d’I3 es manté pel curs vinent. Tot i les queixes de la comunitat educativa Educació manté l’oferta de 20 places en el que és l’únic centre públic del municipi on després d’anys de retards s’està construint l’edifici de secundària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia