Educació

Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona culminarà el 2030 el procés de reordenació de la Formació Professional (FP). Quan enllesteix tindrà 35 centres integrats i especialitzats. El curs vinent ja n’hi haurà 29, amb la posada en marxa de quatre, i fins al 2030 s’incorporaran sis més. Els nous del curs vinent són l’Institut de Disseny i Arts Gràfiques, el de Seguretat i Mobilitat La Guineueta, el de Formació Empresarial i el d’FP Sanitària del Vall d’Hebron. De cara al 2030, està previst crear l’Institut d’Imatge i Benestar, el Tecnològic de la Moda de Mundet, el d’Indústria Intel·ligent Mundet, el de Gastronomia i Restauració, un de vinculat al món sanitari i un últim a l’actual Pablo Picasso. En aquest procés cinc centres perden l’ESO i quatre l’FP.

El nou model d’FP de Barcelona, expliquen, busca crear grans centres especialitzats, en entorns amb relació amb el món laboral i empresarial del seu sector i que contemplin tot l’itinerari formatiu postobligatori, des dels ensenyaments més bàsics als més especialitzats.

El resultat són centres on s’ofereixen des dels ensenyaments més bàsics, com els cicles formatius de grau bàsic (PFI o IFE), passant pel batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà, els de grau superior i els cursos d’especialització. En aquesta idea, fonts del Consorci d’Educació han apuntat que incloure el batxillerat en aquests centres garanteix en molts casos la continuïtat formativa, ja que la major part dels estudiants dels cicles formatius de grau superior provenen d’aquest itinerari.

La majoria dels instituts de d’FP s’han pensat amb la col·laboració d’empreses que participen en la formació dels estudiants. Això permet que tant estudiants com docents puguin fer estades a les empreses o institucions del seu àmbit.

D’altra banda, l’oficina per a l’Accés a l’FP ha continuat funcionant com l’oficina única per informar-se i realitzar qualsevol gestió relacionada amb l’accés a aquests ensenyaments. L’any passat va fer 31.953 atencions, de les quals la majoria van ser en l’àmbit de les homologacions (16.567). A banda, més de 4.000 van ser per beques i 4.400 més pels tràmits de preinscripció i matrícula.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Pacients de Montcada i Reixac amb ictus estrenen servei integral d’ajuda a domicili

MOntcada i Reixac
religió

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) distingida amb el Memorial Cassià Just

Barcelona
soceitat

El dispositiu policial a Font de la Pólvora continuarà sense interrupció

girona
societat

Vaga a l’Ajuntament de Barcelona en rebuig al complement de productivitat

barcelona
societat

El Museu del Joguet estrena una nova exposició aquest estiu

figueres
Olot

Més d’un miler d’accions per al benestar dels professionals de l’hospital

Olot
societat

El jutge decideix avui si amnistia els CDR del cas Judes

barcelona
societat

Impulsen una activitat per conèixer la feina pesquera local

roses
turisme

Las Golondrinas ja venen entrades per veure la Copa Amèrica

Barcelona