Educació

Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Un centenar de persones vinculades al món educatiu, majoritàriament docents, s’han concentrat aquest dijous a la tarda davant del Consorci d’Educació a Barcelona per protestar pels decrets de direcció, plantilles i autonomia de centres. Els concentrats han empaperat l’entrada de l’edifici amb cartells que critiquen que les direccions puguin confegir a mida les plantilles i han llegit un manifest en què, entre d’altres, alerten de situacions d’assetjament i “allaus de baixes laborals”. Després de la lectura del manifest els concentrats han tallat el carrer entre la plaça Urquinaona i Roger de Llúria i cap a un quart de set, tres quarts d’hora després de començar l’acte de protesta, els organitzadors l’han desconvocat.

La presidenta de la Junta de Personal del Consorci d’Educació de Barcelona i delegada d’USTEC-STEs, Marina Pérez, ha explicat que l’objectiu de la concentració és demanar al departament d’Educació la derogació del decret de plantilles, o de manera subsidiària, que es faci una “revisió dels filtres que es posen a les direccions” a l’hora de fer les reclamacions de personal “i que no siguin a dit”.

El delegat d’USTEC-STEs al Penedès, Diego Mendoza, ha afegit també que, sobretot a final de curs, els han arribat “molts casos” en què docents que porten molt temps als centres no han estat reclamats per motius “arbitraris” o per mostrar “línies dissidents” amb les direccions, fet que al seu parer ha comportat represàlies.

De la seva banda, Ester Satorras, responsable d’Educació de CCOO de les comarques gironines, ha demanat als polítics “responsabilitat” i ha explicat casos en què no s’ha donat continuïtat a dones embarassades o amb permís de maternitat, així com altres casos també de gravetat en què no s’ha reclamat un docent afectat de càncer.

Satorras també ha recordat que el seu sindicat va fer un estudi sobre el curs 2021-2022 que posava de manifest que dels 44.000 docents amb requisits per continuar als centres on havien fet el curs, 10.600 no van ser renovats. La sindicalista ha posat en dubte que “un de cada quatre professionals sigui mal docent” i ha considerat que és un exemple del fet que els decrets no funcionen. Per això també n’ha demanat la derogació.

La representant de CCOO ha rebutjat, a més, l’argument del departament d’Educació segons el qual aquests decrets permeten millorar la qualitat de l’educació. Satorras ha recordat que els darrers resultats de l’informe PISA posen en qüestió aquest raonament.

Aquest dimecres la CGT i la Intersindical denunciaven que els decrets de direcció, plantilles i autonomia de centres estan avalant “males praxis” en set centres educatius d’arreu de Catalunya i han acusat el departament d’Educació d’“inacció”. Membres d’aquests instituts explicaven en roda de premsa les seves situacions i feien una crida a altres docents que s’hi veiessin reflectits a denunciar-ho públicament. El delegat de la CGT Maurici Victory parlava d’“assetjaments” en alguns casos i considerava que el que hi ha és un problema “estructural”.

De la seva banda, CCOO van obrir fa uns dies un formulari per recollir queixes dels professionals dels centres relacionades amb l’aplicació d’aquests decrets. Fins al moment han rebut una seixantena de casos en què es denuncien situacions com la no continuïtat de dones embarassades, de membres dels sindicats o de docents que s’han queixat per alguna situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les energies renovables, els deures de l’economia catalana

barcelona
societat

El Museu del Cinema exposa 76 fotografies de Christophe Farnarier

girona
SALUT

Pacients de Montcada i Reixac amb ictus estrenen servei integral d’ajuda a domicili

MOntcada i Reixac
religió

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) distingida amb el Memorial Cassià Just

Barcelona
soceitat

El dispositiu policial a Font de la Pólvora continuarà sense interrupció

girona
societat

Vaga a l’Ajuntament de Barcelona en rebuig al complement de productivitat

barcelona
societat

El Museu del Joguet estrena una nova exposició aquest estiu

figueres
Olot

Més d’un miler d’accions per al benestar dels professionals de l’hospital

Olot
societat

El jutge decideix avui si amnistia els CDR del cas Judes

barcelona