Educació

SOCIETAT

Onze edicions del programa preescolar “Vine a la Balca”

S’hi han treballat qüestions com la gestió de les emocions o l’establiment de límits i s’ha realitzat un taller pràctic sobre l’ús de pantalles

El programa preescolar “Vine a la Balca” va tancar divendres la seva onzena edició amb un balanç molt positiu per part de les famílies banyolines. Nascut el curs 2012-2013 i vinculat al Pla d’Escolarització Extensiva te com a objectiu acollir i preparar els infants del pla per la seva entrada a l’escola, facilitar la vinculació i l’acollida de les famílies. Aquesta edició ha tingut una durada d’onze setmanes durant les quals dues educadores han treballat amb una vintena d’infants. En sessions de dijous i divendres, s’han pogut treballar amb les famílies temes relacionats amb el desenvolupament dels seus fills, les funcions parentals i en com fer xarxa amb altres famílies. Per exemple, s’ha realitzat un taller pràctic sobre l’ús de pantalles i la gestió del conflicte i possibles alternatives. La majoria de temes tractats han estat escollits per les pròpies famílies, entre els quals destaquen la gestió del vincle, l’establiment de límits, la gestió de les pròpies emocions, estratègies de comunicació, el fet de compartir i l’acompanyament a les pors. Les sessions finals s’han dedicat a a apropar les famílies i els infants a les escoles on s’escolaritzaran al mes de setembre, amb la finalitat de facilitar-ne l’adaptació.

La metodologia emprada per part de les dues educadores ha estat des d’una perspectiva vivencial i pràctica. En aquest sentit, les famílies demandaven conèixer no només la teoria sinó com aplicar-la en diferents situacions. Les famílies han valorat el programa de forma excel·lent i amb interès de recomanar-lo a altres famílies a participar-hi.

El programa “Vine a la Balca” està impulsat i finançat pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Banyoles, executat per Suara Cooperativa i amb xarxa amb els centres educatius, l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP) i l’Oficina Municipal d’Escolarització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA