Educació

educació

La UdG se situa entre el 5 i el 10% mundial de les universitats més compromeses amb els ODS

Els resultats del rànquing global ‘THE Impact 2024’ situen a la Universitat de Girona (UdG) entre les 101 i les 200 universitats del món més compromeses amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) d’un total de 2.152 institucions de 125 països de tots els continents. Tot i que en l’edició d’enguany hi han participat 561 universitats més respecte a l’anterior, la UdG augmenta la seva puntuació global i assoleix una qualificació d’entre 84 i 89 sobre 100 que la situa entre el 5 i el 10% de les millors universitats a nivell mundial, millorant el rang del 2023, que es trobava entre el 6 i el 13%.

Per participar en la puntuació global, hi ha un únic ODS obligatori: el 17, el qual pretén enfortir les aliances per al desenvolupament sostenible. La resta d’objectius són opcionals i, per aquest motiu, el nombre d’universitats que s’avaluen de cadascun d’ells és variable. A més, per participar en la puntuació global cal participar com a mínim a tres objectius dels opcionals i, en el cas de participar en més, es tenen en compte els de més puntuació.

En el cas de la UdG, es destaquen els resultats obtinguts en l’ODS6 (aigua neta i sanejament), on se situa al 32è lloc de 867 universitats; l’ODS12 (producció i consum responsables), on obté la 34a posició de 825 participants; i l’ODS4 (educació de qualitat), objectiu on ha assolit la 79a posició de 1681.

A nivell de l’Estat espanyol, de les 52 universitats participants, la UdG assoleix la primera posició del rànquing global, juntament amb cinc universitats més que tenen la mateixa franja de puntuació. Respecte les universitats catalanes, la UdG se situa a la 1a posició juntament amb la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Rovira Virgili (URV), d’un total de 9 universitats catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia