Educació

Nou postgrau pioner en serveis socials i de salut

La Fundació Support-Girona –organització dedicada al suport jurídic i social de persones amb discapacitat–, la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, i la Fundació Campus Arnau d’Escala, impulsen aquest curs 2024-2025 el postgrau “La Transformació dels Serveis Socials i de Salut basada en Drets Humans”. Aquest diploma d’especialització és el primer d’aquest tipus que s’imparteix a l’Estat espanyol, i es fonamenta en el nou model assistencial integral basat en les directrius de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat i la metodologia Quality Rights de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a l’àmbit específic de la salut mental.

El postgrau està dissenyat per capacitar tant professionals d’intervenció directa (treballadors i educadors socials, psiquiatres, psicòlegs, etc.), estudiants que s’hi vulguin dedicar, com gestors d’organitzacions públiques i privades del sector social, sanitari i sociosanitari, i professionals de la recerca científica bàsica, aplicada i especialitzada en l’àmbit acadèmic. L’objectiu és proporcionar coneixements teòrics i pràctics sobre els nous models d’atenció i acompanyament que garanteixin els drets de les persones amb discapacitat, així com oferir eines per avaluar necessitats i impulsar canvis organitzacionals cap a aquests nous paradigmes.

El programa formatiu destaca pel quadre docent: 37 experts de prestigi nacional i internacional en els diferents camps de coneixement de l’OMS, Nacions Unides i d’universitats i organitzacions d’arreu el món. En el marc internacional s’hi troben, entre altres, l’advocat xilè Jorge Ramón Araya, actual secretari del Comitè de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat; Natalie Drew, responsable tècnica de Salut Mental i Consum de Substàncies de l’OMS i del desplegament de Quality Rights a diferents països; la metgessa Amalia Gamio, relatora del Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides i actual vicepresidenta; l’advocada Catalina Devandas, primera relatora especial de les Nacions Unidas sobre els drets de les persones amb discapacitat i actual directora executiva del Fons de Drets de les persones amb Discapacitat; Maria Isolina Dabove, catedràtica argentina de Filosofia del Dret a diferents universitats del país, i impulsora del primer Centre d’Investigacions del dret a la vellesa hispanoamericà; la doctora en Educació Marcela Ramírez, sotsdirectora de l’Escola de Treball Social i catedràtica de la Universitat de Costa Rica; l’advocat i activista pels drets de les persones amb discapacitat, Alberto Vásquez, codirector del Center for Inclusive Policy; o la fundadora i coordinadora del programa «Discapacitat i justícia» de Documenta, Diana Sheinbaum. Tots ells reconeguts per les seves contribucions en l’àmbit dels drets humans i l’atenció a les persones amb discapacitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia