Educació

llengua

Només el 3% de les escoles de les Illes s’adhereixen al pla per reduir català

Són onze centres concertats, la majoria de Palma, i un parell d’Eivissa

Només 11 de les 339 escoles d’educació primària de les Illes s’han adherit al pla de segregació lingüística del govern de PP i Vox que permet que el català deixi de ser la llengua vehicular. És un 3,24% de les escoles i correspon a onze centres concertats de Mallorca, la gran majoria de la ciutat de Palma, i d’Eivissa (2). Segons informa Vilaweb, aquests centres hauran de garantir, però, almenys el 50% de les hores lectives en català per complir el decret de mínims. En el segon i tercer cicle de primària podran impartir en castellà les assignatures de matemàtiques, coneixement del medi i socials. A secundària, podran impartir en castellà matemàtiques, geografia i història, biologia, geologia, física i química o tecnologia.

Oposició i entitats cíviques, però, denuncien la vulneració del decret de mínims, que estableix que medi, geografia, història i ciències de la naturalesa s’han d’impartir en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia