Educació

EDUCACIÓ

Premià de Dalt cedeix dues aules d’I2 de l’escola bressol a Premià de Mar

Premià de Dalt i Premià de Mar van signar dilluns un conveni mitjançant el qual el primer municipi cedeix dues aules de la seva escola bressol perquè la segona població pugui atendre la demanda generada. Premià de Marha tingut un repunt de natalitat en els últims anys i un canvi d’hàbits de les famílies un cop la Generalitat de Catalunya va anunciar la gratuïtat de la I2 pública i també va anticipar la intenció de fer la I1 gratuïta en un termini de temps curt. Tot això ha generat una mancança de disponibilitat de places, pel qual un gran nombre de famílies s’han quedat sense possibilitat d’aconseguir plaça a l’Escola Bressol Els Gafarrons.

L’Escola Bressol Municipal Santa Anna-Tió disposa de dues aules lliures amb una capacitat total de 36 infants d’I2 (18 infants per aula). Per tant, i mentre Premià de Mar no es dota d’un espai definitiu, l’ampliació dels serveis de bressol municipal de Premià de Mar es farà a l’EBP Santa Anna-Tió, al barri Santa Anna-Tió de Premià de Dalt. Aquest centre educatiu està ubicat en un barri compartit per les poblacions de Premià de Dalt i Premià de Mar, sense fronteres geogràfiques, i que històricament i administrativament s’ha considerat una unitat.

L’acte de signatura entre els alcaldes de Premià de Dalt i Premià de Mar, Josep Triadó i Rafa Navarro, respectivament, contempla la conformitat per escolaritzar a l’EBM Santa Anna els infants d’I2 de Premià de Mar que no hagin obtingut plaça a l’escola bressol municipal Els Gafarrons. Josep Triadó explicava que, “en moments claus cal ser generosos i eficaços i això és el que hem fet des de Premià de Dalt”. L’alcalde va agrair “la intensa feina que ha dut a terme el nostre regidor d’Educació, l’Aleix Casanova, per a fer possible aquest acord que avui signem els dos ajuntaments”.

L’Ajuntament de Premià de Mar es farà càrrec del procés de selecció, contractació i de les despeses de contractació del personal necessari per atendre els infants que, segons marca el Decret 282/2006 de 4 de juliol, correspon a 3 educadors/es (un/a educador/a i mitja per aula) i un/a d’educador/a addicional a mitja jornada per poder realitzar les tasques de permanències i menjador. Aquest conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seva signatura i tindrà vigència fins a la finalització del curs escolar 2024-2025, entre els mesos de setembre a juliol. El conveni es pot prorrogar fins a un màxim de tres cursos escolars. L’escola segueix el calendari escolar marcat per la Generalitat de Catalunya. L’última setmana de juny i les tres primeres de juliol s’ofereix un servei alternatiu de 8 a 15 h. Els primers dies de setembre i els últims dies de juliol són per a treball intern. Els festius i dies de lliure disposició seran els que marca el calendari on es troba el centre educatiu.

De moment, i segons fonts municipals, ja hi ha 22 famílies de Premià de Mar interessades en alguna de les places d’escola bressol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia