Educació

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

La proposta de resolució d’ERC demana treballar coordinadament amb la nova conselleria de Salvador Illa

Va rebre el suport de tots els grups a excepció de PP i VOX

El grup municipal d’ERC s’ha sortit amb la seva perquè sigui aprovada al ple una resolució en defensa i promoció del català. Els republicans ja havien presentat en diverses ocasions la proposta i van agrair que finalment el PSC hagi decidit votar-hi a favor amb el compromís des de l’Ajuntament de fer polítiques concretes i a buscar els recursos necessaris. La resolució d’ERC insta al govern a crear un ens dins l’organigrama municipal que s’encarregui d’impulsar aquestes accions i a treballar coordinadament amb la nova conselleria de política lingüística del nou govern socialista de Salvador Illa.

La regidora d’ERC, Anna Salicrú, va assegurar que estaran amatents perquè “d’una vegada” es comenci a fer accions. Per la seva part la regidora d’Educació, Bea Delgado, va explicar que té previst reunir-se aviat amb la Taula d’entitats per la llengua que s’ha creat aquest juliol a la ciutat. “Treballarem en la sensibilització i acceptació ciutadana perquè no es vegi com una obligació i això vol dir fer campanyes”, va afegir buscant el suport al món local que es doni des del departament de la Generalitat.

Es tanca la comissió sobre els contractes irregulars

La comissió informativa especial, integrada per tots els grups municipals, conclou que no hi ha irregularitats en els contractes denunciats a Antifrau i a Fiscalia per una extreballadora fa dos anys. El ple va aprovar les conclusions després de 9 mesos de reunions i seguiment i es fa seu l’informe encarregat a la Diputació que conclou que les contractacions s’ajusten a dret. Mentre des del govern es defensava la transparència en tot el procés els grups de l’oposició recordaven que van ser ells qui van reclamar la creació de la comissió política que ha fet el seguiment aquests mesos a l’espera de la resolució judicial de les denuncies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’ACA impulsa la millora ecològica de les rieres de Calonge i dels Molins

CALONGE I SANT ANTONI
Medi Ambient

Reus vol implicar la ciutadania en el projecte de renaturalització amb l’Observatori de Biodiversitat

Reus

Lleal Tulsà impulsa accions socials que milloren la inclusió social i el teixit esportiu de la comarca

L’impuls de les teràpies artístiques

Barcelona

Els bolets van una mica tard

Girona
SOCIETAT

La ZBE vetarà el pas del 13,4% dels vehicles que circulen a la ciutat de Girona

girona

Serveis i indústria, els que més IA integren

Barcelona

Santiago Chivite: “Quantica augmenta en un 23% la seva cartera de projectes gràcies al lideratge de la seva fórmula PPA”

“Abans tot eren llàgrimes i ara m’ho passo bé”
Teatre

“Abans tot eren llàgrimes i ara m’ho passo bé”