Educació

Més de 300 centres educatius gironins participen en el programa ‘Sigues tu’ de Dipsalut

Fins a 302 centres educatius de les comarques de G irona participen en el programa ‘Sigues tu’ de Dipsalut, dedicat a l’educacuó per a la salut. Això suposa la participació de 62.500 alumnes en aquest programa, que es desenvolupa en horari lectiu i compta amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El curs es passat es van fer 2.105 intervencions a l’aula (124 a infantil, 439 a primària, 1.249 a ESO, 54 a centres d’educació especial i 239 a programes de formació i inserció i centres de formació d’adults), es van formar 919 docents, es van portar a terme 458 obres de teatre a primària i 295 a secundària i es van inscriure a la web del ‘Sigues tu’ 4.923 docents.

“L’evolució de la participació en el programa ha estat molt positiva. Els darrers cinc anys s’han incrementat notablement tant el nombre de centres educatius com d’alumnes que hi participen. Des que es va iniciar el programa, ara fa 10 anys, Dipsalut ha quasi triplicat el pressupost inicial, passant dels 380.000 euros el 2014 als 966.000 euros el 2024, i ha incrementat les actuacions, els destinataris i l’impacte”, remarca Maria Puig, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut.

Entre les novetats d’aquest any, el programa inclou un nou itinerari de sessions per promoure la prevenció de l’abús sexual infantil a segon de primària i dos itineraris específics per orientar sobre com es treballa la sexoafectivitat amb els alumnes de secundària dels centres d’educació especial.

A més, aquest curs s’ofereix als centres participants un recurs sobre salut mental amb l’objectiu d’ajudar a trencar tabús i per promoure la mobilització de recursos personals i socials per assolir el major nivell possible de benestar emocional.

Una altra novetat és el material de secundària creat per l’equip de ‘Sigues tu’. El nou material es va desenvolupar tenint en compte les opinions de tres grups de discussió amb professors d’ESO, i també es va demanar als alumnes quins temes els generaven interès (650 alumnes de 26 centres de secundària de la demarcació de Girona).

Dels 5.000 docents que participen en el programa ‘Sigues tu’, 1.028 han respost l’enquesta de valoració del curs 2023-2024. El 97% diuen que el programa ha assolit les seves expectatives. El 82% tornaria a participar en el programa, el 15% diu que potser hi tornaria a participar i només el 2,6% diu que no tornaria a participar-hi.

Respecte a la satisfacció, es valoren (sobre 10) amb un 8,8 les sessions a l’aula, amb un 8,9 les professionals referents del ‘Sigues tu’ que les dinamitzen, i amb un 8,5 la formació per als docents. Pel que fa als tallers de teatre, en els cinc recursos (tres de primària i dos de secundària) la satisfacció se situa per sobre de 9.

El programa ‘Sigues tu’ té com a objectiu promoure estils de vida saludables i respectuosos amb l’entorn a través de l’estratègia d’entrenar els alumnes en les habilitats per a la vida, promoure una visió comunitària i ajustar-se als objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Busca fer-ho de manera coordinada amb altres agents del territori i donant eines a tota la comunitat educativa per avançar en la mateixa direcció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia