Educació

educació

El Tecnocampus de Mataró tindrà un nou edifici per la formació continua i les empreses

El campus universitari del Tecnocampus de Mataró ampliarà les seves instal·lacions per donar cabuda a l’oferta de formació continua i a noves empreses. Actuament el centre té l’edifici central, on hi ha les aules dels estudiants, i les dues torres on es concentren les 132 empreses allotjades al parc, però també ha anat guanyant espai a l’edifici del Rengle, on ocupa un 40% de les instal·lacions per donar cabuda als alumnes. “És una necessitat i estem treballant en el projecte del nou edifici perquè sigui una realitat abans d’acabar el mandat” assegura el president del Tecnocampus i l’alcalde de Mataró, David Bote, a l’inici d’un curs acadèmic en que s’ha tocat sostre, amb la xifra rècord de 4.000 estudiants matriculats a tots els cursos, dels quals un miler comencen de nou..

El centre universitari, adscrit a la Universitats Pomepeu Fabra, representa un terç del total dels seus alumnes. “La part acadèmica està consolidada” diu l’alcalde que seguint les directrius del pla estratègic del Tecnocampus (2023-2026) s’ha fixat com a prioritats continuar apostant per la formació continuada i l’impuls de la emprenedoria.

“És fonamental ampliar l’espai per donar continuïtat a la formació dels estudiants al màxim nivell”, coincideix el director general de la Fundació Tecnocampus, Josep Lluís Checa, que explica que formació creixerà en cursos de post-graus i màsters, com el que s’està treballant per oferir el curs vinent en anglès en l’àmbit dels negocis i l’empresa que operen a nivell global. El centre universitari també treballa en futurs graus com el d’intel·ligència artificial i robòtica aplicada per iniciar-se el curs vinent amb una oferta de 60 places. Chiva considera que aquest és un àmbit emergent molt demandat pels estudiants i àmplies sortides professionals.

El nou laboratori, a punt

Aquest curs està previst que s’inauguri el nou centre gastronòmic que està relacionat amb el grau de nutrició i diatètica que s’imparteix però que també es vol obrir a les empreses interessades en fer demostracions culinàries. L’àmbit de la salut experimenta un fort creixement en la demanda de graus els darrers anys i el d’infermeria és el que té més estudiants, 391 alumnes matriculats. Aquest curs de les 13 titulacions oficials de grau que s’imparteixen i 4 de doble grau, han necessitats nota de tall per accedir-hi 11 de les titulacions.

Incubadores plenes

A les tres incubadores que hi ha al parc tecnològic hi han instal·lades 37 empreses. “Quan tenim una baixa s’incorpora una nova empresa” , assegurava el regidor d’Ocupació i Empresa, Sergi Morales, que destaca l’aposta pels projectes relacionats amb el sector tèxtil que es mouen a l’entorn del programa Reimagine, però també als projectes tecnològics vinculats amb Renfe i als d’impressió 3D que s’ofereixen des del Tecnocampus. Al parc del Tecnocampus hi ha un total de 132 empreses allotjades i el servei d’emprenedoria ha ajudat a crear 76 empreses que s’inclouen dins els més de 400 que han estat atesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia