Educació

barcelonès nord

El dèficit de places en escoles bressol municipals persisteix

Unes mil famílies de la comarca s'haurien quedat aquest curs sense inscriure els seus fills

Aquest any entrarà en funcionament la llar d'infants El Virolet a Badalona, que amplia l'oferta per segon any consecutiu

Ara s'ha estrenat la primera escola bressol colomenca de nova creació

Un any més, amb l'inici del curs escolar, s'aprecia que l'oferta de places d'escola bressol municipal és molt inferior a la demanda. I el Barcelonès Nord no n'és cap excepció. A Badalona, prop de 500 alumnes –un total de 467, concretament– van quedar sense plaça a les escoles bressol municipals en el procés de matriculació del maig passat, mentre que a Sant Adrià de Besòs, un total de 89 famílies van quedar sense poder portar els seus fills a les dues llars d'infants municipals adrianenques. A Montgat, el dèficit de places d'escoles bressol no és gaire inferior, ja que enguany ha afectat 73 famílies, mentre que a Tiana han estat una cinquantena els alumnes que s'han quedat fora de les places públiques de llar d'infants. Sumant el dèficit en tots aquests quatre municipis s'arriba a la conclusió que la demanda supera l'oferta en 679 places. Aquesta quantitat, però, podria apropar-se al miler si s'afegeix el dèficit existent a l'altra gran ciutat de la comarca, Santa Coloma. En aquest sentit, el consistori colomenc no ha aportat les dades relatives al dèficit de matrícules, malgrat que s'entreveu elevat perquè en els darrers anys –excepte aquest any, que s'ha estrenat una escola bressol amb 82 places– Santa Coloma no ha ampliat la seva oferta, ja que només s'ha limitat a convertir en llar d'infants municipals les que abans eren de titularitat privada.

Una llar d'infants per curs

Fa un parell d'anys que l'Ajuntament de Badalona va reconèixer la impossibilitat de garantir, d'acord amb la Generalitat, un parc d'unes 810 places en escoles bressol municipals abans de l'any 2011. Amb tot, el consistori badaloní no s'ha plegat de braços i ha estrenat dues noves escoles bressol en els darrers dos anys. Una demanda creixent, però, ha provocat que el dèficit de places hagi estat semblant al de l'any passat, en què 489 famílies es van quedar sense accés al servei municipal. En aquest sentit, fa un any que es va estrenar la llar d'infants Uni Dori de Montigalà, de 107 places, una oferta idèntica a la de la nova escola bressol El Virolet, situada al barri de Bufalà i que en poques setmanes obrirà les seves portes. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, va visitar ahir aquestes instal·lacions, tot destacant la seva qualitat constructiva com el servei educatiu que prestarà a la ciutadania: “És cert que no podem arribar a cobrir tota la demanda existent, però ja hem superat més del 50% de les necessitats que hi havia”.

D'altra banda, el govern badaloní fa mesos que està preparant tres actuacions –a Llefià, a Montigalà i al Progrés– per tal de «facilitar» al pròxim govern el creixement de places de llar d'infants, fins al punt de poder generar-ne prop de 200 en els primers anys del proper mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Bové evita el cessament i manté la presidència de la DO Terra Alta

GANDESA
societat

Colau confirma que marxa i anuncia que els comuns faran oposició

barcelona

Acusats pel cas del parc Central de Tarragona del 1994 demanen el primer dia del judici que s’anul·li

TARRAGONA
societat

Acusacions de frau i d’estafa contra l’organització de la Copa Amèrica

Barcelona

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell

MONTCADA i REIXAC
Societat

Mor Joan Carles Grau, director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts

TERRASSA