Educació

EDUCACIÓ

Sabadell i Sant Quirze participaran en la gestió dels serveis educatius

Els dos municipis constitueixen una zona educativa, un nou model més descentralitzat

Amb la planificació conjunta volen millorar els nivells acadèmics

Les regidories d'Educació de Sabadell i Sant Quirze del Vallès prendran, a partir d'ara, un paper més actiu a l'hora de planificar els centres i els recursos educatius necessaris en els dos municipis. D'acord amb els preceptes de la llei d'Educació, els dos municipis i el departament han constituït la zona educativa de Sabadell-Sant Quirze, que dirigirà Eulàlia Picas. L'objectiu d'acostar la presa de decisions al territori és, a banda d'optimitzar la coordinació, millorar els resultats acadèmics i el nivell d'estudis de l'alumnat de referència.

El regidor d'Educació de Sabadell, Ramon Burgués, va qualificar el pas de “bona notícia, ja que des de l'àmbit municipal es podrà participar més directament en la planificació de les actuacions, més enllà de l'oferta educativa en la qual ja es col·labora des de fa temps”. Entre les noves competències, per exemple, hi ha potenciar plans per a l'escolarització equilibrada de l'alumnat; coordinar l'acció educativa a la zona, i en particular en el primer cicle d'educació infantil; dinamitzar plans socioeducatius, i establir xarxes per comunicar, col·laborar i compartir problemes i solucions entre els diversos centres.

I, com a objectius últims, millorar el nivell acadèmic de la població dels dos municipis. Així doncs, fomentaran la formació d'adults i els ensenyaments artístics, desenvoluparan els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) i pretenen incrementar el percentatge d'alumnes que cursa estudis superiors.

LA FRASE

La zona millora el compromís de totes les administracions amb el futur de l'educació en els dos municipis
Josep Lluís Domeyó
Director del SERVEI Territorial d'Educació al Vallès Occidental

LA FRASE

Col·laborarem en el disseny i l'aplicació dels plans per avançar en la consecució dels objectius comuns
Ramon Burgués
REGIDOR D'EDUCACIÓ DE SABADELL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.